Kritik ziyaret öncesi CHP’den açıklama: Görüşmelerin amacı ülkenin normalleşmesi

CHP Sözcüsü Deniz Yücel, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Özgür Özel'e yapacağı iade-i ziyaretin amacının ülkenin normalleşmesi olduğunu vurgulayarak "Yarınki ziyaret bir iadei ziyaret olacağı için 'Şunu görüşürler, bunu görüşürler' gibi bir yorum yapmak istemem. Tabii ki bu görüşmelerin, bu ilişkilerin, bu diyalogun temel amaçlarından birisi, ülkenin normalleşmesi." dedi.

Kritik ziyaret öncesi CHP’den açıklama: Görüşmelerin amacı ülkenin normalleşmesi

CHP'de Parti Meclisi, Genel Başkan Özgür Özel başkanlığında genel merkezde toplandı. Parti sözcüsü Deniz Yücel, toplantının ardından basın toplantısı düzenledi. Yücel, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan, 'Türkiye Yüzyılı Maarif Modeline' karşı çıktıklarını belirterek, "Yapay zekanın konuşulduğu günümüzde, çocuklarımız daha çok araştırmaya, soru sormaya teşvik edilmesi gerekiyor. Biz laik, bilimsel ve çağdaş eğitim sisteminden yanayız. Biliyoruz ki bu ülkede, bizim gibi düşünen milyonlar var. Dernekler, odalar, sendikalar, diğer siyasi partilerden oluşan, 'Müfredata Hayır Platformu' 11 Haziran’da eylem kararı aldı. Cumhuriyet Halk Partisi olarak, çocuklarımızın nitelikli eğitim hakkı için çaba sarf eden tüm eğitim paydaşlarının mücadelesini değerli buluyoruz. Laiklik ve bilim karşıtı müfredatı reddediyoruz, bu çağdışı programın karşısında olan her türlü itirazın yanındayız" ifadelerini kullandı.

"GÖRÜŞMELERİN AMACI ÜLKENİN NORMALLEŞMESİ
Yücel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Özel'e yapacağı iade-i ziyaret görüşmesine ilişkin "Sayın Cumhurbaşkanı'nın yarınki ziyareti, Genel Başkanımızla yapacak olduğu görüşme, bir iadeiziyaret. Genel Başkanımızın ziyaret etme konusundaki teklifi ve önerisi, Sayın Cumhurbaşkanımızca kabul gördü ve bir araya geldiler. Belli konu başlıkları üzerinde görüşmeler yaptılar. Yarınki ziyaret bir iadei ziyaret olacağı için 'Şunu görüşürler, bunu görüşürler' gibi bir yorum yapmak istemem.Tabii ki bu görüşmelerin, bu ilişkilerin, bu diyalogun temel amaçlarından birisi, ülkenin normalleşmesi. Ülkenin hukuk sisteminin, demokrasisinin yeniden olması gerektiği ölçüye ve ayara gelmesi." dedi.