Kuaförlere 'pazar' kararı! Şükrü Dudu: Pazar kapamaları hepimiz için çok kötü bir şey

Ticaret Bakanlığı, berber, kuaför ve güzellik salonları için haftanın bir günü kapalı olma zorunluluğu getirdi. Yapılan anket sonucunda, bu gün pazar olarak belirlendi. Pazar günü evlenme planları yapan gelin ve damatlar bu kararı düşünmeye başladı. En yoğun günde işyerlerinin kapatılması kararı, berberler ve kuaförleri ikiye böldü. Kimileri kararı desteklerken, kimileri ise tepki gösterdi.

Berberler, kuaförler ve güzellik merkezleri artık pazar günleri kapalı olacak. Bu karar, işletmecileri ikiye böldü. Kimileri hafta sonu tatilini desteklerken, kimileri tatilin hafta içi bir gün olmasını istedi. Ancak hem sektör temsilcilerinin hem de kuaför ve berberden hizmet almak isteyenlerin tercihi pazar günü değil. Kuaförlerin ve berberlerin pazar günleri yoğun olmasının bir sebebi de elbette ki düğünler. Peki, gelin ve damat ne yapacak? Havaalanlarında ve turizm otellerinde ise herhangi bir kapama mevcut değil.

"PAZAR KAPAMALARI HEPİMİZ İÇİN ÇOK KÖTÜ BİR ŞEY"
Ünlü isimlerin berberi olan Şükrü Dudu konuyla ilgili "Pazar kapamaları hepimiz için çok kötü bir şey. Yüzde yüz kapatılacaksa hafta sonu olmaması gerekiyor. Bizim müşterimiz hafta sonu müşterisi. Zamanı olmayan zamanını burada değerlendiren. İsteyen kapatabilir. Bu eskiden özgürdü.  Ben dükkanımda çalışan arkadaşlarımın da kuaför hizmetleri var. Kızlar var burada çalışan onlar saçını nasıl yaptıracak. Gelin başı dendiği zaman sadece gelin değil ki yanında en az yüz kişi geliyor. Dükkanı açmak zorundasın ekibi getirmek zorundasın. Ona bile kaçak yöntemler girer imza alır, açar falan." dedi.

"PAZAR GÜNLERİNE DOKUNMASINLAR"
Saç stilisti Sabit Akkaya ise "Bu pazar günlerine lütfen dokunmasınlar. Hafta arası kapatalım. Özel günleri, düğün dernek günleri, saçını başını yaptırıp hizmet isteyen bir sektör." ifadelerini kullandı.