Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy tv100'e konuştu: 1000'den fazla sanatçı katılacak

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın düzenlediği Türkiye Kültür Yolu Festivali'nin 4. durağı Samsun oldu. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, festivalle ilgili tv100’e yaptığı açıklamada "Festivalin yapıldığı şehirde ekonomik olarak etkisi büyük. 30 ayrı noktada 600’den fazla etkinlik, 1000’den fazla sanatçının katılımı ile gerçekleşiyor olacak. ifadelerini kullandı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın düzenlediği Türkiye Kültür Yolu Festivali'nin 4. durağı, milli mücadelenin fitilinin ateşlendiği Samsun oldu. Samsun, festivale eklenen beş şehirden biri olarak seçildi.

"AMACIMIZ VATANDAŞIMIZIN KÜLTÜR VE SANATA YOĞUN VE ETKİLİ BİR ŞEKİLDE ERİŞİMİNİ SAĞLAMAK"
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, tv100 muhabiri İnci Erdoğan'a yaptığı açıklamada festivalin birçok amacından bahsederek, "En önemli amacımız her kesimden vatandaşımızın kültür ve sanata yoğun ve etkili şekilde erişimini sağlamak" dedi.

600'DEN FAZLA ETKİNLİK
Bakan Ersoy festivalle ilgili, "30 ayrı noktada 600’den fazla etkinlik, 1000’den fazla sanatçının katılımı ile gerçekleşiyor olacak" bilgilerini verdi.

9 GÜN BOYUNCA OTELLER DOLU
Ayrıca, festivalin yapıldığı şehirlerde önemli bir hareketlilik yarattığını belirten Bakan Ersoy, "Hem şehir içinde 30 ayrı noktaya önemli bir hareketlilik oluşturuyor. Hem de komşu şehirler olmak üzere mega metropol şehirlerimizden o şehre bir trafik oluşuyor. Yani bütün uçaklar doluyor. Konaklama sektörü ile konuşuyoruz, otellerin 9 gün boyunca dolu olduğunu söylüyor" bilgilerini veri. Bakan Ersoy, festivalin 5. durağının Trabzon olacağını ve ardından Van'a geçileceğini açıkladı.

"FTI MİSAFİRLERİ MAĞDUR EDİLMEYECEK"
Ayrıca, Bakan Ersoy, Almanya'nın en büyük tur operatörlerinden FTI'nın dünya genelinde operasyonlarını durdurma kararı hakkında da değerlendirmelerde bulundu. Ersoy, "İlk olarak açıklama yapıldığı anda ülkemizde bulunan 25 bin FTI misafirinin sorunsuz ve güvenli bir şekilde ülkelerine geri dönüşlerini sağladık. Bu FTI krizini çok az bir kayıpla atlatacağımızı ve 7 milyon Alman rezervasyon hedefini bu sene gerçekleştireceğimizi öngörüyoruz" dedi.

Kültür Yolu Festivali, 16 Haziran'a kadar devam edecek.