Kurbanlıklar cep yakıyor! Vatandaşlar ucuz et alabilmek için sabaha karşı Et ve Süt Kurumu önünde kuyruğa giriyor

Bu yıl Kurban Bayramı'nda ortalama bir kurbanlığın fiyatının 80 bin lira ile 120 bin lira arasında değişiyor. Artan fiyatlar nedeniyle kurban kesemeyecek olan vatandaşlar ise sabahın erken saatlerinde Et ve Süt Kurumu önünde kalabalık oluşturmaya başladı.

Kurbanlıklar cep yakıyor! Vatandaşlar ucuz et alabilmek için sabaha karşı Et ve Süt Kurumu önünde kuyruğa giriyor

2024 yılında et fiyatlarına gelen zamların ardından fiyatlarda geçen yıla göre büyük bir değişiklik yaşanması bekleniyor. Bu yıl Kurban Bayramı'nda ortalama bir kurbanlığın fiyatının 80 bin lira ile 120 bin lira arasında değişiyor. 

Kurbanlıklar cep yakıyor! Vatandaşlar ucuz et alabilmek için sabaha karşı Et ve Süt Kurumu önünde kuyruğa giriyor - Resim : 1

Küçükbaş ve büyükbaş kurbanlıkların canlı kilo fiyatının ise 250-260 TL civarında seyrediyor. 

Kurbanlıklar cep yakıyor! Vatandaşlar ucuz et alabilmek için sabaha karşı Et ve Süt Kurumu önünde kuyruğa giriyor - Resim : 2

GEÇTİĞİMİZ YILIN KURBANLIK FİYATLARI

Geçtiğimiz yıl Kurban Bayramı öncesinde küçükbaş hayvanların 7 bin TL, büyükbaşların ise 84 bin TL'den başlayacağı belirtilmişti. Küçükbaş ve büyükbaş kurbanlıkların canlı kilo fiyatı ise 140-160 TL arasında satışa sunulmuştu.

Kurbanlıklar cep yakıyor! Vatandaşlar ucuz et alabilmek için sabaha karşı Et ve Süt Kurumu önünde kuyruğa giriyor - Resim : 3

Fiyatlar böyle olunca, kurban kesemeyecek durumda olan vatandaşlar, sabahın erken saatlerinde, piyasaya göre nispeten daha ucuz olan Et ve Süt Kurumu Mağazası sabah saat 07.00 mağaza önünde uzun kuyruklar oluşturdu.

ET VE SÜT KURUMU'NDA ET FİYATLAR NE KADAR?

Et ve Süt Kurumu, 18 Nisan 2024 tarihinde et fiyatlarına ortalama yüzde 25 oranında zam yaptığını duyurdu. Bu zamla birlikte, çeşitli et ürünlerinin fiyatlarında belirgin bir artış yaşandı. Sığır kıyma kilogramı 229 TL'den 279 TL'ye, bonfile fiyatı 540 TL'den 600 TL'ye, tavuk but fiyatı ise 67 TL'den 74 TL'ye yükseldi. Et ve Süt Kurumu'nun fiyat güncellemesi, et piyasasındaki güncel durumu ve tüketicilere yansıyan fiyat değişikliklerini yansıtmaktadır.