Kurumuş yaprağa benzeyen canlı, görenleri hayrete düşürdü

Yağmur ormanlarında yaşayan canlı, tıpkı bir kurumuş yaprağa benziyor. Tuhaf görüntüsüyle dikkat çeken canlıya ait görüntüler izleyenleri hayrete düşürdü.

Dünyanın en tuhaf canlılarından biri, binlerce canlı türüne ev sahipliği eden yağmur ormanlarında görüldü. Kurumuş bir yaprağa benzeyen tuhaf canlıya ait görüntüler, sosyal medyada dikkat çekti.

NEREDEYSE İMKANSIZ

Göz kapakları boynuz gibi uzanan, vücudunun rengi sonbahar kurumuş bir yaprağı andıran canlıyı, hareketsiz kaldığında bir yapraktan ayırmak neredeyse imkansız. Bu doğanın ona bahşettiği müthiş bir kamuflaj özelliğidir. İsmini de görünümünden almaktadır.

MALAYA YAPRAK KURBAĞASI

Bu tür, 100-120 mm uzunluğunda büyük bir kurbağadır. Sırt yüzeyleri açık ila koyu kahverengidir, çeşitli desenlere sahiptir ve orman tabanıyla çok iyi kamufle olurlar. Boğaz siyah-koyu kahverengidir ve ventral yüzeyin yarısına doğru krem-sarıya dönüşür. Üst göz kapakları ve burun, uzun üçgen çıkıntılara doğru uzanır ve "boynuz" gibi görünen ve onlara yaygın adını veren şeyi oluşturur. Bu türün sırtına doğru uzanan iki çift dorsolateral deri kıvrımı vardır . Bir çift gözün arkasından başlar ve kasık yakınında biter, diğer çift gözün köşesinden başlar ve koltuk altı ile kasık arasında yaklaşık olarak yarı yolda biter. Sırtta rastgele dağılmış, genişlemiş tüberküller vardır . Kollar ve bacaklar deri kıvrımlarıyla çevrilidir ve benekli krem ​​ve farklı kahverengi tonlarındadır. Ayak parmakları hafifçe perdelidir ve parmaklar perdesizdir. Kulak zarı belirsizdir ve iris altın kahverengidir.