Kuşadası’nda sadece 11 tanesi geldi! Onlara uzaktan bile bakmayın artık... Cezası tam 387 bin lira

Aydın’ın Kuşadası ilçesinde sadece 11 tane kaldığı tespit edilen ve nesli tükenme tehdidi ile karşı karşıya olduğu için koruma altında bulunan ender bitki türüne dokunmanın bedeli çok ağır. Jandarma ekipleri tarafından korunan ve oldukça ender türler arasında yer alan bitkiye artık uzaktan bile bakmak yasak. Kesinlikle zarar vermemelisiniz.

Kuşadası’nda sadece 11 tanesi geldi! Onlara uzaktan bile bakmayın artık... Cezası tam 387 bin lira

Aydın'ın Kuşadası ilçesinde onlardan sadece 11 tane kaldı. Nesli tükenme tehdidi altında olan ve oldukça ender türler arasında bulunan Ölmez Çiçeği'ne dokunmanın beledi ise tam olarak 387 bin lira. 

ONA DOKUNMANIN BEDELİ ÇOK AĞIR

Aydın İl Jandarma Komutanlığı Çevre Doğa ve Hayvanları Koruma Tim Komutanlığı tarafından Kuşadası ilçesi sınırları içerisinde bulunan koparılması ve zarar verilmesi durumunda 2872 sayılı Çevre Kanunu gereğince 387 bin 141 TL idari para cezası olduğu hususunda vatandaşlar bilgilendirildi.

Endemik bitki türünden Kuşadası bölgesinde sadece 11 tane kalan Ölmez Çiçeği/ Kadim Altınotu yönelik kontroller gerçekleştirildi. Doğada bulunan bitki türlerine yönelik kontrol ve denetim faaliyetlerinin devam ettiği öğrenildi.

 

Kuşadası’nda sadece 11 tanesi geldi! Onlara uzaktan bile bakmayın artık... Cezası tam 387 bin lira - Resim : 1