KYK yurt time başvuru sonuçları açıklandı! KYK yurt time başvuru sonuçları nereden sorgulanır?

16-20 Eylül 2024 tarihleri arasında başvuruların alındığı KYK Yurt Time Spor Projesi'nin sonuçları açıklandı. Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) yurtlarında ikamet eden öğrencilerin merakla beklediği açıklama gelince öğrenciler, 'yurt time' sonuçlarının nasıl sorgulanacağını araştırmaya başladı.

KYK yurt time başvuru sonuçları açıklandı! KYK yurt time başvuru sonuçları nereden sorgulanır?

Geçen hafta başvuru işlemlerinin tamamlandığı Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) Yurt Time Spor Projesi başvurularının sonuçlarının açıklandığı duyuruldu.

Başvuru sonuçlarına https://www.turkiye.gov.tr/genclik-ve-spor-yurt-time-spor-projesi-basvurusu linki üzerinden ulaşılabiliyor.

Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü bünyesindeki yurtlarda düzenlenen Yurt-Time Spor Projesine ile öğrenciler, kaldıkları yurdun işleyişine katkıda bulunurken spor hayatına da dokunuşlarda bulunabilmektedir.

KYK YURT TİME SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLİR?

Adaylar KYK yurt time başvuru sonuçlarına e-Devlet üzerinden erişim sağlanıyor.

YURT TİME SPOR PROJESİ NEDİR?

e-Devlet üzerinden alınan başvurularda öğrenci seçimleri, akademik başarı göz önünde bulundurularak yazılım üzerinden tamamen şeffaf bir şekilde yapılıyor. Proje kapsamında gençler; kütüphane, genç ofis, eğitim asistanlığı gibi yirmi altı farklı çalışma alanında görev alabiliyor.

Günlük iki, haftalık sekiz saat görev alarak harçlıklarını çıkaran gençler, ayrıca göreve başlamadan önce beş dakikalık spor egzersizleri yaparak sporu yaşam felsefesi hâline getiriyor.