Lise müdür yardımcısı cinayetinde tetikçi konuştu: "Ev ve araba vereceklerini söylediler"

Kocaeli’de lise müdür yardımcısı Mahir Çoğaç’ı öldüren 17 yaşındaki tetikçi konuştu. İfadeleri kan dondurdu. “Bize para, araba ve ev vereceklerini söylediler,” dedi. Ölüm emrini Yunanistan’daki firari iki kişiden aldığını itiraf etti.

Lise müdür yardımcısı cinayetinde tetikçi konuştu: "Ev ve araba vereceklerini söylediler"

Pusu kurmuş, gözünü bile kırpmadan tetiğe basmıştı. Lise müdür yardımcısı o saldırıda hayatını kaybetti. Tutuklanan tetikçi konuştu. “Bize ev ve araba vaat ettiler,” dedi.

Kocaeli’de bir lisenin müdür yardımcısı Mahir Çoğaç, 26 Haziran sabahı evinden okula gitmek için çıktı. Katili de o sırada pusuda bekliyordu. Emniyet kemerini taktığı sırada, saldırgan tetiğe bastı. Müdür yardımcısı kanlar içerisinde kaldı. Zanlı olay yerinden kaçtı.

Mahir Çoğaç, ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldı ancak kurtarılamadı. Çok geçmeden Çoğaç’ı vuran zanlı ile ona yardım eden bir kişi yakalandı. İki cani de gözaltına alındı. Soruşturma genişletildi. 27 Haziran’da Kocaeli, İstanbul ve Adana’daki operasyonlarda 9 kişi daha gözaltına alındı. Aralarında tetikçinin de bulunduğu adliyeye sevk edilen 8 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi. 3 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Cinayetin Adana’da ‘Bayğaralar Çetesi’ olarak bilinen çeteyle bağlantısı olduğu iddia edildi. Mahir Çoğaç’ın kardeşi Emin Çoğaç’ın, 13 Ocak 2020’de Adana’daki bir kafede Bedirhan Bayğara’nın öldürülmesi olayının şüphelilerinden biri ve firari olduğu ortaya çıktı. Bayğara’nın öldürülmesinin ardından Emin Çoğaç’ın ağabeyi Mahir Çoğaç’ın ölüm emrinin verildiği öne sürüldü. İddiaya göre ölüm emri sonrası Kocaeli’ye gelen çete üyesi tetikçi, Mahir Çoğaç’ı katletti. Örgütün elebaşı, kırmızı bültenle aranan ve Mayıs ayında Yunanistan’da yakalanan Ramazan Bayğara’nın, Mahir Çoğaç’ın ölüm emrini veren isimlerden biri olduğu da iddia edildi.

Cinayetin 17 yaşındaki tetikçisi ifade verdi. “Bir öldürme işi olduğunu, yapıp yapamayacağımızı sordular. Biz de yapabileceğimizi söyledik. Karşılığında bizi Yunanistan’a alacaklarını, para, araba ve ev vereceklerini söylediler,” dedi. Olayın ardından taksiyle İstanbul’daki bir eve gittiklerini anlattı. “Herkes işinin ne olduğunu biliyordu ve sadece işini yaptı,” ifadelerini kullandı.

Polis, ölüm emrini verenlerin ‘Bayğaralar Çetesi’ ile bağlantısını araştırıyor.