Mahmud Abbas Meclis'ten dünyaya seslendi! O ifadeleri tam 1 dakika 7 saniye boyunca ayakta alkışlandı!

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın TBMM Genel Kurulunda hitap etti. Mahmud Abbas'ın Arapça yaptığı 45 dakikalık tarihi konuşma aynı anda Türkçe, İngilizce ve Fransızcaya çevrildi. Mahmud Abbas 1 dakika 7 saniye boyunca ayakta alkışlandı.

Mahmud Abbas Meclis'ten dünyaya seslendi! O ifadeleri tam 1 dakika 7 saniye boyunca ayakta alkışlandı!

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’un bizzat yönettiği oturumu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kendi locasından izlerken, MHP lideri Devlet Bahçeli, İYİ Parti lideri Musavat Dervişoğlu, DEM Parti eş başkanları Tülay Hatimoğulları Oruç ve Tuncer Bakırhan, Abbas’ın konuşmasını salonda takip etti.

Milletvekili olmayan Gelecek Partisi, Saadet Partisi ve BBP liderleri de oturumu izledi. CHP lideri Özgür Özel ise ayağındaki kırık nedeniyle oturuma katılamadı.

 

AYAKTA ALKIŞLANDI

İsrail Başbakanı Netanyahu, ABD Kongresi’nde ayakta alkışlanmıştı. TBMM Başkanvekili Bekir Bozdağ eşliğinde salona giren Abbas’ı da tüm milletvekilleri 1 dakika 7 saniye boyunca ayakta alkışlarla karşıladı.

45 dakika süren konuşması sırasında Abbas’ın sözleri 29 kez, vekillerin çoğunun ayağa kalkarak yaptığı alkışlarla kesildi. Erdoğan, Abbas salona girdiğinde ve konuşmasını bitirdiğinde vekillerle birlikte ayakta alkışlara eşlik etti.

Mahmud Abbas Meclis'ten dünyaya seslendi! O ifadeleri tam 1 dakika 7 saniye boyunca ayakta alkışlandı! - Resim : 2

Erdoğan’ın, Abbas’ın konuşması sırasında kullandığı “Benim hayatım Gazze’deki bir çocuğun hayatından daha değerli değildir” ve “Kudüs’e, ebedi başkentimize de gideceğim” ifadelerinin ardından da ayağa kalkarak alkışladığı görüldü.