Makarna fabrikasında felaketle sonuçlanan patlamaya ilişkin gözaltı kararı: Fabrika sahibi de aralarında!

Sakarya'daki OBA makarna fabrikasında geçen günlerde meydana gelen patlama için yeni bir gelişme yaşandı. 1 kişinin öldüğü, 30 kişinin yaralandığı makarna fabrikasındaki patlamaya ilişkin, aralarında fabrika sahibi 2 kişinin de bulunduğu 6 şüphelinin gözaltına alındığı öğrenildi.

Makarna fabrikasında felaketle sonuçlanan patlamaya ilişkin gözaltı kararı: Fabrika sahibi de aralarında!

Anadolu Otoyolu Hendek gişeleri mevkisinde faaliyet gösteren makarna fabrikasındaki patlamaya dair gözaltı gelişmesi yaşandı.

Sakarya'nbın Hendek ilçesindeki makarna fabrikasının yükleme alanı ve değirmenin bulunduğu bölümde, 15 Eylül'de saat 13.00 sıralarında meydana gelen patlamada işçi Mesut Simay (27) hayatını kaybederken, 6'sı ağır, 30 kişi yaralanmıştı.

MÜFETTİŞ GÖREVLENDİRİLDİ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından, patlamayı araştırmak üzere 2 müfettiş görevlendirildi. Hendek Cumhuriyet Başsavcılığı'nın olayla ilgili soruşturması kapsamında, aralarında fabrika sahipleri ve yöneticilerinin de bulunduğu 7 şüpheli, Hendek Adliyesi'ne ifadeye çağrıldı. Savcılıkta ifadeleri tamamlanan şüphelilerden 2'si fabrika sahibi olmak üzere 6 kişi gözaltına alındı, 1'i ise ifadesi sonrası serbest bırakıldı.