Malazgirt Zaferi’nin 952. yıl dönümü! Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, tv100’e konuştu: Malazgirt Savaşı’nın gerçekleştiği noktayı tespit etmek üzereyiz

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Malazgirt Zaferi’nin 952. yıl dönümü kapsamında Ahlat’ta düzenlenen etkinliklerde tv100 ekranlarına konuştu. Malazgirt Savaşı’nın gerçekleştiği noktanın tespit edilmek üzere olduğunu tv100 ekranlarında açıklayan Bakan Ersoy, “Şu anda Muğla Üniversitesi’nde Prof. Dr. Adnan Çevik hocamız gözetiminde geniş bir ekip çalışıyor. 12 üniversiteden 40 akademisyenimiz var. En kısa sürede netleştireceğiz” şeklinde konuştu.

Anadolu'nun Türk yurdu haline gelmesinde ilk adımın atıldığı günün 952. yıl dönümü… Bu kapsamda Bitlis'in Ahlat ve Malazgirt ilçelerinde Malazgirt Zaferi'nin 952. yıl dönümünün coşkusu yaşanıyor.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, tv100 canlı yayınında Ahlat’ta soruları yanıtladı.

Bilincin tabana ve Türkiye’ye yayılması gerektiğini ifade eden Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, “Her yıl düzenli olarak geliyoruz Ahlat’a. Aslında Türkiye’nin kökümüz için çok önemli bir yer. Bu bilincin tabana ve tüm Türkiye’ye yayılması bizler için önemli” dedi.

“TESPİT ETMEK ÜZEREYİZ”

Malazgirt Savaşı’nın gerçekleştiği noktanın tespit edilmek üzere olduğunu tv100 ekranlarında açıklayan Bakan Ersoy, “Malazgirt Savaşı’nın olduğu noktaya da çok yakınız. Malazgirt Savaşı’nın gerçekleştiği noktayı da tespit etmek üzereyiz. Onu da tespit ettikten sonra böyle bir Selçuklu rotasının oluşması için bakanlık olarak gerekli hassasiyeti gösteriyoruz. Çok anlamlı bir gün. Daha da Türkiye genelinde dikkat çekerek devam etmesi gerekiyor” ifadelerini kullandı.

“EN KISA SÜREDE NETLEŞTİRECEĞİZ”

tv100 muhabiri Ebru Balıkçı’nın “Savaş alanının belirlenmesi yakın mı?” sorusuna da yanıt veren Bakan Ersoy, “Şu anda Muğla Üniversitesi’nde Prof. Dr. Adnan Çevik hocamız gözetiminde geniş bir ekip çalışıyor. 12 üniversiteden 40 akademisyenimiz var. En kısa sürede netleştireceğiz” şeklinde konuştu.