Maliye'den 3 milyar liralık sahte faturaya kıskaç! Bakan Şimşek detayları açıkladı!

Hazine ve Maliye Bakanlığı, sahte fatura kullanımını engellemek amacıyla yürütülen denetimlerde 4 bin 500 büyük mükellefi incelemeye aldı. İlk aşamada 3 milyar liralık sahte fatura tespit edildi

Maliye'den 3 milyar liralık sahte faturaya kıskaç! Bakan Şimşek detayları açıkladı!

Hazine ve Maliye Bakanlığı, sahte fatura kullanımını engellemek amacıyla yürütülen denetimlerde 4 bin 500 büyük mükellefi incelemeye aldı ve ilk aşamada 3 milyar liralık sahte fatura tespit etti. Vergi kaçakçılığıyla mücadele çalışmalarında, sahte fatura düzenleyen ve kullanan kişiler ile muhasebe işlemleri mercek altına alındı.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, konuya ilişkin olarak, “Yürüttüğümüz tüm bu çalışmalarla vergide adalet ve etkinliğin artırılması yönündeki hedefimize katkı sağlıyor, kayıt dışıyla mücadeleden taviz vermiyoruz” dedi.

DAHA ETKİLİ YÖNTEMLERİ DEVREYE ALIYORUZ"

Şimşek, sahte fatura düzenleyen ve kullanan organizasyonlara yönelik olarak, yapay zeka ve teknik altyapı kullanarak geniş çaplı bir inceleme başlatıldığını belirtti.

Mehmet Şimşek açıklamasında şu ifadeleri kullandı: 

"Vergide adaleti sağlamaya yönelik çalışmalarımız aralıksız devam ediyor. Yapay zekanın da desteğiyle sahte faturayla vergi kaçakçılığı yapanların tespitinde ve cezalandırılmasında daha etkili yöntemleri devreye alıyoruz."

Şimşek, sahte fatura düzenleme riskinin yüksek olduğu mükelleflerin tespit edilerek incelemeye alındığını ve bu kişilerin yaklaşık 3 milyar liralık sahte fatura kullanımıyla ilgili izaha davet edileceğini ifade etti.

Bu davete icabet etmeyenler hakkında ise vergi kaçakçılığı suçundan işlem yapılacağı öngörülüyor.