Mardin'de sinema rüzgarı! 2'nci Uluslararası Film Festivali başlıyor! Nitelikli yapımlar seyirciyle buluşacak

Mezopotamya’nın kadim şehirlerinden biri olan Mardin, bu yıl 2'nci Uluslararası Film Festivali'ne ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. 5-7 Haziran 2024 tarihleri arasında gerçekleşecek olan festival, dünya çapında nitelikli yapımları ve zengin etkinlikleriyle bir hafta boyunca sinemaseverlere kapılarını açacak.

Mardin'de sinema rüzgarı! 2'nci Uluslararası Film Festivali başlıyor! Nitelikli yapımlar seyirciyle buluşacak

Tarihi ve kültürel zenginliğiyle bilinen ve binlerce yıllık geçmişiyle birçok medeniyete de ev sahipliği yapmış olan Mardin, 5-7 Haziran 2024 tarihleri arasında 2'nci Uluslararası Film Festivali'ne ev sahipliği yapacak. 

Mardin'de sinema rüzgarı! 2'nci Uluslararası Film Festivali başlıyor! Nitelikli yapımlar seyirciyle buluşacak - Resim : 1

ZEKİ SİNCAR BAŞKANLIĞINDA GERÇEKLEŞTİRİLİCEK

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Mezopotamya Sinemacılar Kültür Tanıtım Derneği tarafından düzenlenen 2’nci Mardin Uluslararası Film Festivali bu yıl Zeki Sincar başkanlığında gerçekleştirilecek. 

Mardin'de sinema rüzgarı! 2'nci Uluslararası Film Festivali başlıyor! Nitelikli yapımlar seyirciyle buluşacak - Resim : 2

NİTELİKLİ YAPIMLAR SEYİRCİYLE BULUŞACAK

Dünyanın dört bir yanından nitelikli yapımları seyirciyle buluşturacak olan Mardin Uluslararası Film Festivali’nde Ali Sürmeli, Ufuk Özkan, Nefise Karatay, Wilma Elles, Burçin Bildik, Şahin Kendirci, Metin Yıldız, Adnan Koç, Sultan Sarohan, Çiğdem Tunç, Halil İbrahim Kalaycıoğlu, Burak Tamdoğan, Murat Tatlı ve yazar Orhan Miroğlu ve gibi tanınmış isimler halkla buluşacak. Festivalin jürisi ünlü yönetmen Alper Mestçi, Tümay Özokur ,İlker Savaşkurt ve Buğra Kekil’ten oluşuyor.