Maskeli hırsızlar işletme sahibini vurdu: 3 kilogram altın çaldılar

İstanbul'da bir kuyumcuyu gözüne kestiren maskeli hırsızlar, 3 kilogram altın çaldı. Polis ekipleri peşine düştü. Film gibi bir operasyonla hırsızlar çok geçmeden yakalandı. Soyguna karışan 11 şüpheli, emniyetteki ifadelerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Maskeli hırsızlar işletme sahibini vurdu: 3 kilogram altın çaldılar

Kar maskelerini takan hırsızlar, silahla kuyumcuya baskın yaptı. Yaklaşık 3 kilogram altını gasp eden hırsızlar, film gibi operasyonla yakalandı. Olay 13 Temmuz Cumartesi yaşandı.

Hırsızlar, İstanbul Sancaktepe'deki bu kuyumcuyu gözüne kestirdi. Sabah saatlerinde soyguncular, araçla kuyumcunun önüne geldi. Kahvaltı eden işletme sahibini silahla vurup yaralarken, oğlu ile silahla çatışmaya girdiler. Dakikalar içinde kuyumcuyu talan ettiler. Yaklaşık 3 kilogram altını yanlarında getirdikleri poşetlere koyan hırsızlar, olay yerinden hızla uzaklaştı.

İstanbul polisi alarma geçti. Güvenlik kameraları tek tek incelendi ve kiralık otomobilin izi sürüldü. Soygundan 1 gün sonra otomobil Gebze’de bulundu. Bir bankamatik önünde duran araç polis ekipleri tarafından durduruldu. 5 şüpheli polis ekipleri tarafından araçtan indirildi. Ters kelepçe takılarak gözaltına alındı.

Film gibi operasyon, MOBESE kamerası tarafından saniye saniye görüntülendi. Gözaltına alınan şüphelilerin ifadelerinin ardından polis bu kez Kocaeli’nde bir bağ evine baskın yaptı. 5 kişi daha yakalandı. Olayda kullandığı tespit edilen 2 adet otomatik silah da ele geçirildi. Şüphelilere ait sahte pasaportla olayda kullandıkları otomobili kiralayıp teslim eden yabancı uyruklu 1 kişinin daha yakalanmasıyla gözaltı sayısı 11’e yükseldi.

Poliste daha önceden çok sayıda suç kaydı olan şüpheliler adliyeye sevk edildi.