Mega kent İstanbul'da sağanak yağış etkili oldu

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından resmi uyarı verilen İstanbul'da etkili olan sağanak yağış İstanbulluları hazırlıksız yakaladı. Akşamüstü saatlerde etkili olan ve uzun süre devam eden yağış sonrasında kentin birçok noktasında cadde ve sokaklar göle döndü.

Mega kent İstanbul'da sağanak yağış etkili oldu

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından resmi uyarı verilen mega kent İstanbul'da etkili olan şiddetli sağanak yağış kent genelinde yaşamı olumsuz yönde etkiledi. Akşam üstü saatlerde başlayan ve uzun süre devam eden yağış sonrasında kentin birçok noktasında cadde ve sokaklar göle döndü. 

METEOROLOJİ RESMİ UYARI VERMİŞTİ

 Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün (MGM) günlerdir yaptığı uyarıların ardından İstanbul'u sağanak yağış ve gök gürültüsü vurdu. Mega kentin birçok noktasında akşam saatlerinde başlayan yağış hayatı olumsuz etkilerken, trafikte de aksamalar yaşandı. İşte İstanbul'da sağanak yağışın son durumu...

İstanbul, Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan sağanak yağış uyarısının ardından adeta suya gömüldü. Özellikle akşam saatlerinde etkisini artıran yağış, megakentin hem Anadolu hem de Avrupa yakasında hayatı olumsuz etkiledi. Yağışla birlikte D-100 Karayolu Kadıköy-Kartal arasında trafik yoğunluğu yaşanırken, Şile Otoyolu'nun Ümraniye kesimi ve TEM Otoyolu'nda da trafik durma noktasına geldi. Anadolu'dan Avrupa Yakası'na geçişlerde ise 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nde uzun araç kuyrukları oluştu.

 

Mega kent İstanbul'da sağanak yağış etkili oldu - Resim : 1

VATANDAŞLAR HAZIRLIKSIZ YAKALANDI

İstanbul'un en işlek noktalarından Taksim'de ise sağanak yağışa hazırlıksız yakalanan vatandaşlar zor anlar yaşadı. Aniden bastıran yağmurdan korunmak için duraklara ve dükkanların tentelerinin altına sığınan vatandaşların telaşı objektiflere yansıdı.

Yağış öncesinde harekete geçen İstanbul Valiliği ise sosyal medya hesabından bir uyarı yayınladı. "Meteoroloji’ye göre, İstanbul’da bu akşam saat 21.00'e kadar yerel kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Ani sel, su baskını, yıldırım ve ani kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır" ifadelerine yer verilen açıklamada, vatandaşların dikkatli olması istendi.

 

Mega kent İstanbul'da sağanak yağış etkili oldu - Resim : 2