Meteoroloji 6 bölge için uyarı verdi! Sağanak yağmur çok şiddetli gelecek

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Eylül ayının son gününde tam 6 bölge için peş peşe resmi uyarı verdi. 6 bölgemizde şiddetli sağanak yağış beklentisi olduğunu ifade eden yetkililer, olası olumsuzluklara karşı vatandaşlarımızın her birisini tek tek uyardı. Hava sıcaklığında ise batı kesimlerde hissedilir derecede, 8 ilâ 12 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

Meteoroloji 6 bölge için uyarı verdi! Sağanak yağmur çok şiddetli gelecek

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 6 bölge için kritik yağış uyarısında bulundu. Haftanın ilk iş gününde 6 bölgemizde şiddetli yağış için uyarı veren yetkililer önlem çağrısında bulundu. Hava sıcaklığında ise batı kesimlerde hissedilir derecede, 8 ilâ 12 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞINDA DÜŞÜŞ YAŞANACAK

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son tahminlere göre ülkemiz genelinin parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara'nın doğusu, İç Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz, Kırklareli, İzmir, Rize, Erzurum, Bingöl ve Hakkari çevreleri, Tekirdağ'ın doğusu, Artvin’in iç ve kıyı kesimleri ile Trabzon'un doğu ilçelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

YEREL KUVVETLİ SAĞANAK

Yağışların; Marmara'nın doğusu, Kuzey Ege'nin iç kesimleri, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz ile Isparta'nın doğusu ve Antalya'nın doğusunun iç kesimlerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor.

 

Meteoroloji 6 bölge için uyarı verdi! Sağanak yağmur çok şiddetli gelecek - Resim : 1

YER YER FIRTINA BEKLENİYOR

Rüzgârın; Marmara’nın Doğusu, Batı Karadeniz, İç Anadolu’nun kuzey ve batı kesimleri ile Batı Akdeniz ve Güney Ege kıyılarında kuzeybatı yönlerden kuvvetli rüzgar ve yer yer fırtına şeklinde (50-70 km/saat) esmesi bekleniyor.

 

Meteoroloji 6 bölge için uyarı verdi! Sağanak yağmur çok şiddetli gelecek - Resim : 2

HAVA SICAKLIĞI DÜŞECEK

Hava sıcaklıklarının batı kesimlerde hissedilir derecede (8 ila 12 derece) azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

 

Meteoroloji 6 bölge için uyarı verdi! Sağanak yağmur çok şiddetli gelecek - Resim : 3