Meteoroloji bu uyarıyı Erzincan, Bayburt, Erzurum ve Ardahan için yaptı! Kuvvetli yağış ve fırtına yola çıktı

Meteoroloji bu uyarıyı Erzincan, Bayburt, Erzurum ve Ardahan için yaptı. Dört il için peş peşe kuvvetli yağış ve fırtına uyarısında bulunan Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi gök gürültülü sağanak yağmur ve şiddetli fırtınaya karşı vatandaşlarımıza önlem çağrısında bulundu.

Meteoroloji bu uyarıyı Erzincan, Bayburt, Erzurum ve Ardahan için yaptı! Kuvvetli yağış ve fırtına yola çıktı

Meteoroloji Erzincan, Bayburt, Erzurum ve Ardahan için kuvvetli yağış ve şiddetli fırtına uyarısında bulundu. Dört il için tek tek uyarı veren Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi şiddetli fırtına ve sağanak yağışa karşı önlem çağrısında bulundu. 

SEL VE SU BASKINLARINA KARŞI ÖNLEM ÇAĞRISI YAPILDI

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezince yapılan son değerlendirmeye göre, yarın (01.10.2024) Erzincan, Bayburt, Ardahan ve Erzurum’da gök gürültülü kuvvetli yağış bekleniyor. Sel, su baskınları ve yaşanabilecek benzeri olumsuzluklara karşı ilgili kurumların ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiği belirtilerek, fırtına uyarısında da şu ifadelere yer verildi:

“Bölgemiz genelinde görülecek rüzgarın, yarın (01.10.2024 Salı) güney güneybatı yönlerden, Erzurum ve Ardahan çevrelerinde fırtına (60-80 km/saat), yüksek ve dağlık kesimlerinde yer yer kuvvetli fırtına (70-90 km/saat) şeklinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.”

 

Meteoroloji bu uyarıyı Erzincan, Bayburt, Erzurum ve Ardahan için yaptı! Kuvvetli yağış ve fırtına yola çıktı - Resim : 1