Meteoroloji Eskişehir için açıklama yaptı! 3 derece birden yükselecek

Meteoroloji Eskişehir için açıklama yaptı. Hava sıcaklığının yavaş yavaş yükseldiği Eskişehir için hava durumu açıklaması yapan meteoroloji Eskişehirli vatandaşları mevsim normallerinin üzerinde seyredecek olan hava sıcaklığına karşı önemle uyardı.

Meteoroloji  Eskişehir için açıklama yaptı! 3 derece birden yükselecek

Meteoroloji Eskişehir için son dakika açıklamasında bulundu. Hava sıcaklığının 1 ile 3 derece arasında yükseleceğini açıkayan yetkililer şok sıcaklara karşı vatandaşlarımızı önemle uyardı. 

MEVSİM NORMALLERİNİN ÜZERİNE ÇIKACAK

Meteoroloji 3. Bölge Müdürlüğü tarafından yayınlanan hava tahmin raporuna göre, bölge genelinde havanın açık geçeceği tahmin ediliyor. Birkaç gündür normale dönen hava sıcaklığının 1 ila 3 derece artarak mevsim normallerinin üzerine çıkması bekleniyor. Rüzgarın ise kuzey ve kuzeydoğu yönlerden (Eskişehir çevreleri zamanla kuzey ve kuzeybatı yönlerden) genellikle orta kuvvette, Bursa ili kuzeybatı kesimlerinde gece saatlerine kadar zaman zaman saatte 40 ila 60 kilometr hızla kısa süreli kuvvetli eseceği öngörülüyor.

Öte yandan, Eskişehir'de en yüksek hava sıcaklığının 39 derece ile Mihalgazi ve 38 derece ile Sarıcakaya ilçelerinde olacağı değerlendiriliyor.