Meteoroloji'den Eskişehir için son dakika uyarısı geldi! Cumartesi günü gelecek Pazar akşam saatlerine kadar devam edecek

Meteoroloji'den Eskişehir için son dakika uyarısı geldi. Cumartesi günü etkili olması beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış için vatandaşlarımızın her birisi tek tek uyarıldı. Sağanak yağışın Pazar günü akşam saatlerine kadar devam etmesi bekleniyor.

Meteoroloji'den Eskişehir için son dakika uyarısı geldi! Cumartesi günü gelecek Pazar akşam saatlerine kadar devam edecek

Meteoroloji'den Eskişehir için son dakika uyarısı geldi. Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üstünde seyrettiği kentte Cumartesi öğlen saatlerinden itibaren sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.  Meteoroloji yetkilileri meydana gelebilecek olumsuzluklara dikkatli olunması gerektiğini açıkladı.

GÖK GÜRÜLTÜLÜ SAĞANAK YAĞIŞ BEKLENİYOR

Meteoroloji 3. Bölge Müdürlüğü tarafından yayınlanan hava tahmin raporuna göre; bölge genelinin parçalı ve az bulutlu, öğle saatlerinden sonra Eskişehir ve Kütahya çevreleri ile Bilecik ili güney kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Mevsim normalleri üzerinde seyreden hava sıcaklığında önemli bir değişiklik beklenmiyor. Rüzgarın ise kuzey ve kuzeydoğu yönlerden orta kuvvette, Bursa ili kuzey ve batı kesimlerinde saatte 40 ila 60 kilometre hızla kuvvetli eseceği öngörülüyor.

OLUMSUZLUKLARA KARŞI ÖNLEM UYARISI GELDİ 

Meteoroloji yetkilileri, bahar ve yaz aylarında meydana gelen gök gürültülü sağanak yağışlar esnasında kuvvetli rüzgâr, kısa süreli kuvvetli yağış, yerel dolu yağışı ve yıldırım düşmesi gibi olumsuzluklar meydana gelebildiğinden ilgililerin ve vatandaşların dikkatli olması gerektiğini açıkladı.

Öte yandan Eskişehir'de en yüksek hava sıcaklığının 40 derece ile Sarıcakaya ve 39 derece ile Mihalgazi ilçelerinde olacağı öngörülüyor.