Meteoroloji'den İstanbul ve Doğu Karadeniz kıyıları için sağanak uyarısı! 9 il için tek tek uyarı geldi

Meteoroloji'den İstanbul ve Doğu Karadeniz kıyıları için resmi sağanak yağış uyarısı geldi. 9 il için peş peşe gök gürültülü sağanak yağış uyarısı veren yetkililer önlem çağrısında bulundu. Meteoroloji tarafından paylaşılan hava tahmin raporuna göre, içlerinde İstanbul, Karabük, Bolu, Artvin, Ardahan, Ağrı, Iğdır, Van ve Erzurum olan illerin her birisinde sağanak yağış bekleniyor.

Meteoroloji'den İstanbul ve Doğu Karadeniz kıyıları için sağanak uyarısı! 9 il için tek tek uyarı geldi

Meteoroloji 9 il için peş peşe sağanak yağmur uyarısında bulundu. İçlerinde İstanbul, Karabük, Bolu, Artvin, Ardahan, Ağrı, Iğdır, Van ve Erzurum olan iller için gök gürültülü sağanak yağmur uyarısında bulunan yetkililer, önlem çağrısında bulundu. 

DOKUZ İL İÇİN PEŞ PEŞE UYARDI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) 24 Eylül hava durumu raporunu yayımladı. Buna göre; yurt genelinin parçalı bulutlu, Doğu Karadeniz kıyıları ile İstanbul’un Avrupa yakası, Karabük, Bolu, Artvin, Ardahan, Ağrı, Iğdır’ın güneyi, Van ve Erzurum’un kuzey kesimlerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Sabah saatlerinde Marmara’nın doğusu ve Batı Karadeniz’de yer yer sis ve pus bekleniyor. Sıcaklıkların iç ve doğu kesimlerde 2 ila 4 derece artacağı, diğer yerlede önemli bir değişiklik beklenmiyor. Rüzgarın genellikle yurdun güney ve batı yönlerden, Güneydoğu Anadolu’da kuzey yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

 

Meteoroloji'den İstanbul ve Doğu Karadeniz kıyıları için sağanak uyarısı! 9 il için tek tek uyarı geldi - Resim : 1