Meteoroloji'den İstanbul'a yağış uyarısı

Meteoroloji mega kent İstanbul için önemli açıklamalarda bulundu. Ağustos ayının ilk günlerinden itibaren kavurucu sıcakların etkili olduğu kent genelinde etkili olması beklenen serin havaya ve şiddetli yağışlara karşı vatandaşlarımızı önemle uyaran yetkililer, sağanak yağmurun önümüzdeki birkaç gün boyunca etkili olacağını ifade etti.

Meteoroloji'den İstanbul'a yağış uyarısı

Meteoroloji'den mega kent İstanbul için son dakika açıklaması geldi. Öğleden sonra saatlerde etkili olması beklenen şiddetli sağanak yağmura karşı uyarı veren yetkililer ani sel ve su baskınına karşı önemle uyardı. 

KAVURUCU SICAKLARIN ARDINDAN YAĞIŞ GELİYOR

İstanbul, kavurucu sıcakların ardından yeniden yağmura teslim olacak. Mega kentte beklenen kuvvetli sağanak yağış için Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden son dakika uyarısı geldi.

Meteoroloji'den yapılan uyarıda şu ifadeler yer aldı: Yapılan son değerlendirmelere göre; Cuma günü kuzeybatı kesimlerde görülecek sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, öğle saatlerinden itibaren Kırklareli ve Tekirdağ'ın doğusu ile kuzey ve batı kesimleri başta olmak üzere İstanbul'da yerel kuvvetli olması beklendiğinden ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli tedbirli olunması gerekmektedir.

HAVA SICAKLIĞINDA DEĞİŞİKLİK YOK

Hava sıcaklığında ise önemli bir değişiklik olmayacağı ve mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

 

Meteoroloji'den İstanbul'a yağış uyarısı - Resim : 1