Meteoroloji'den sağanak uyarısı: 'Çok kuvvetli olması bekleniyor'

Eylül'ün gelmesiyle birlikte yurdun dört bir yanında etkisini gösteren sağanak yağışlar devam ediyor. Meteoroloji bu sefer de Marmara'nın batısı ve Kıyı Ege için uyarıda bulundu.

Meteoroloji'den sağanak uyarısı: 'Çok kuvvetli olması bekleniyor'

10 Eylül hava durumu raporunu sunan Meteoroloji'den birçok il için uyarı geldi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün son tahminlerine göre, ülkemizin doğu bölgeleri ile Marmara, Ege ve Akdeniz bölgelerinde parçalı ve yer yer çok bulutlu hava koşulları etkili olacak. Marmara'nın batısı, Kıyı Ege, Batı Akdeniz, Doğu Anadolu’nun doğusu, Adana ve Artvin çevreleri ile Giresun, Trabzon ve Rize'nin iç bölgelerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Diğer bölgelerde ise hava genellikle az bulutlu ve açık geçecek. Özellikle Muş ve Ağrı çevrelerinde yağışların yer yer kuvvetli olması öngörülüyor.

SEL UYARISI DA YAPILDI

Batı bölgelerde görülecek sağanak ve gök gürültülü sağanağın, bu gece saatlerinden itibaren Marmara'nın batısı ile Kıyı Ege'de kuvvetli, İzmir çevrelerinde ise çok kuvvetli olması bekleniyor.

Sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.