Mevlid Kandili'nde eller semaya açıldı! Aylardır süren zulüm unutulmadı

Hazreti Muhammed'in dünyaya gelişinin yıl dönümünün idrak edildiği Mevlid Kandili dolayısıyla vatandaşlar camilere akın etti. Camilerde yatsı namazına gidenler yoğunluk oluştururken eller de semaya dua için açıldı. Ülke genelindeki camilerde dua sırasında İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze'de soykırıma varan zulmü unutulmadı.

Mevlid Kandili'nde eller semaya açıldı! Aylardır süren zulüm unutulmadı

Türkiye genelindeki camilerde Mevlid Kandili için özel program düzenlendi. Vatandaşlar özellikle akşam ve yatsı namazları için camilerde yoğunluk oluşturdu.

Son peygamber Hazreti Muhammed'in dünya gelişinin yıl dönümü, hicri takvime göre rebiülevvel ayının 12'nci günü dolayısıyla camilerdeki mevlit programlarına katılanlar okunan Kur'an'ı dinleyerek ellerini semaya kaldırdı.

KUR'AN SONRASI DUA EDİLDİ

Yatsı namazı öncesinde Kura'n-ı Kerim tilavetleriyle başlayan mevlid programı Hazreti Peygamberi anlatan kaside ve ilahiler ile sürdü. Kılınan yatsı namazının ardından program dua ile sona erdi.

Mevlid Kandili'nde eller semaya açıldı! Aylardır süren zulüm unutulmadı - Resim : 1

DUALARDA GAZZE UNUTULMADI

Cemaatin ellerini semaya açtığı anlarda başta İsrail zulümünde olan Gazze ve İslam dünyasındaki sıkıntılar için Hazreti Allah'a yakarışta bulunuldu. 

Mevlit Kandili dolayısı ile İstanbul'da Çamlıca Camii'nde de vatandaşlar yoğunluk oluşturdu. Ayrıca kenttelki  Ayasofya Camii, Eyüpsultan Camii gibi bilinen çok sayıda camide vatandaşlar kandili idrak etti.