Mide balonu operasyonunda hayatını kaybetti: Gözaltına alınan 7 kişiden biri tutuklandı

22 yaşındaki üniversite öğrencisi Ali Can Gül, Mersin’de özel bir hastanede mide balonu operasyonu geçirdi. Üniversiteli genç, ameliyat sırasında hayatını kaybetti. Genç adamın ailesi “ihmal var” iddiasıyla şikayetçi oldu. Olayla ilgili yürütülen soruşturmada 7 kişi gözaltına alındı.

Mide balonu operasyonunda hayatını kaybetti: Gözaltına alınan 7 kişiden biri tutuklandı

Ali Can Gül, 22 yaşındaydı ve Girne Üniversitesi Yazılım Mühendisliği Bölümü 3. sınıfta okuyordu. Kilo vermek isteyen Gül, bu yüzden Mersin’de özel bir hastaneye başvurdu. Ameliyata girdi, ancak bir daha çıkamadı.

Olayla ilgili başlatılan soruşturmada 7 kişi gözaltına alındı. Üniversiteli genç, 5 Haziran’da Mezitli ilçesindeki özel bir hastanede mide balonu operasyonu geçirdi. Operasyon başladıktan bir süre sonra hayatını kaybetti.

Baba Hasan Gül, Mersin’deki hastane ve doktor hakkında ihmal suçlamasıyla suç duyurusunda bulundu. Bunun üzerine Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı. Gencin ölümünden sonra cansız bedenine müdahale şüphesi doğuran tespitler nedeniyle delil karartma iddialarına yönelik 7 şüpheli gözaltına alındı. Aralarındaki doktorun da bulunduğu 6 kişi adli kontrolle serbest kalırken, doktorun sekreteri tutuklandı.