Milletvekilinin 'SS' yorumu başını yaktı! Listeden çıkarıldı

AfD Partisi'nin baş adayı Maximilian Krah, bir İtalyan gazetesine verdiği demeçte, Nazilerin Waffen SS üyelerinin 'hepsinin suçlu olmadığını' ifade etmesi üzerine toplanan AfD milletvekilleri, Krah'ın AP delegasyonu listesinden çıkarılmasına karar verdi.

Milletvekilinin 'SS' yorumu başını yaktı! Listeden çıkarıldı

Almanya için Alternatif (AfD) Partisi'nin baş adayı Maximilian Krah'ın geçtiğimiz günlerde bir İtalyan gazetesine verdiği demeçte Nazilerin Waffen SS'lerinin 'hepsinin suçlu olmadığını' söylemişti. Krah, SS organizasyonu için "Her üyeleri otomatik olarak suçlu kabul edilemez" demişti.

LİSTEDEN ÇIKARILDI
Avrupa Parlamentosu (AP) seçimlerinden bir gün sonra bir araya gelen 15 AfD milletvekili, seçim sonuçlarını ele aldı. AfD'li vekiller, yaptığı açıklamalarla tepkiler toplayan Krah'ın AP'ye gidecek delegasyonda yer almaması yönünde oy kullandı. 15 milletvekilinden 8'i Krah'ın listeden çıkarılması yönünde oy verdi. 4 milletvekili Krah lehine oy kullandı, 3 milletvekili ise çekimser kaldı.

KARARA TEPKİ GÖSTERDİ
Böylece AfD, Maximilian Krah'ı AP delegasyonu listesinden çıkardı. Krah, yaptığı açıklamada, kararı "pek dostane bulmadığını" belirterek, genç seçmenler için partisinde çalışmaya devam etmek istediğini söyledi.

AfD, Almanya'da pazar günü yapılan AP seçimlerinde resmi olmayan sonuçlara göre yüzde 15,9 oy almış ve 15 koltuk kazanmıştı. Maximilian Krah, göçmenler, yabancılar ve Müslümanlar hakkında yaptığı tartışmalı açıklamalar ile Rusya ve Çin'le bağlantısı olduğu iddialarıyla gündeme gelmişti.