Milli motosikletçi Toprak Razgatlıoğlu Çekya’da tarih yazdı!

Milli motosikletçi Toprak Razgatlıoğlu, Dünya Superbike Şampiyonası'nın Çekya etabındaki ikinci yarışı kazandı. Toprak, üst üste 10.kez yarışı zirvede tamamlayarak liderliğini devam ettirdi. Toprak, Portekiz'deki ilk yarışı kazanırsa üst üste 11'inci zaferini yaşayacak ve Jonathan Rea ile Alvaro Bautista'ya ait rekora ortak olacak.

Milli motosikletçi Toprak Razgatlıoğlu Çekya’da tarih yazdı!

Dünya Superbike Şampiyonası'nın Çekya etabı Most kentinde 4 bin 212 metre uzunluğundaki Autodrom Most Pisti'nde hafta sonu gerçekleştirildi. Toprak Razgatlıoğlu, ilk önce superpole yarışına çıktı.

SUPERPOOLE YARIŞINI KAZANDI

Superpoole yarışını kazanan Red Bull sporcusu Toprak, Dünya Superbike Şampiyonası'nın 6. durağının son yarışında da bitiş çizgisini ilk sırada geçti.

ÜST ÜSTE 10.KEZ BİRİNCİ OLDU

Çekya'daki üç yarışı da kazanan ROKiT BMW Motorrad pilotu Toprak, superpole yarışlarıyla birlikte üst üste 10. kez birinci oldu.

Yarışı İtalyan sporcu Nicolo Bulega ikinci, vatandaşı Andrea Locatelli ise üçüncü sırada bitirdi.

Toprak Razgatlıoğlu, Dünya Superbike Şampiyonası'nın 4'üncü, 5'inci ve 6'ıncı ayaklarındaki bütün yarışları kazanarak büyük başarı elde etti.

Milli motosikletçi Toprak Razgatlıoğlu Çekya’da tarih yazdı! - Resim : 1

TAVLA OYNADI, TÜRK BAYRAĞIYLA TUR ATTI

Yarışın ardından arkadaşıyla kısa süre "tavla" oynayarak zaferini kutlayan milli sporcu, daha sonra motosikletine binerek Türk bayrağıyla tur attı.

LİDERLİĞİNİ SÜRDÜRDÜ

Toprak Razgatlıoğlu, genel klasmanda 303 puanla liderliğini sürdürdü. İtalyan sporcu Nicolo Bulega 239 puanla ikinci, İspanyol sporcu Alvaro Bautista da 199 puanla üçüncü sırada yer aldı.

Sezonun 7. ayağı Portekiz'de 9-11 Ağustos'ta koşulacak.

11. YARIŞI KAZANIRSA REKORA ORTAK OLACAK

Toprak, Portekiz'deki ilk yarışı kazanırsa üst üste 11'inci zaferini yaşayacak ve Jonathan Rea ile Alvaro Bautista'ya ait rekora ortak olacak.