Milli Savunma Bakanlığı'ndan Karadeniz açıklaması!

Milli Savunma Bakanlığı Karadeniz'de barış ortamının korunmasına yönelik yapılacak olan toplantının tarihini açıkladı.

Milli Savunma Bakanlığı'ndan Karadeniz açıklaması!

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Rusya-Ukrayna arasında olası bir ateşkesin ardından Karadeniz’de güvenliğin sağlanması ve barışın kalıcı hale getirilmesine yönelik 15-16 Nisan tarihlerinde önemli bir toplantı yapılacağını duyurdu.

Toplantı, yabancı askeri temsilcilerin katılımıyla Ankara’da Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Karargahı'nda gerçekleşecek.

 

 KARADENİZ’İN GELECEĞİ İÇİN ASKERİ PLANLAMALAR MASADA

 MSB’nin yaptığı açıklamaya göre, 15-16 Nisan tarihlerinde Karadeniz’in güvenliği odağında düzenlenecek toplantıda, Rusya ve Ukrayna arasındaki olası bir ateşkesin ardından bölgesel istikrarın sağlanması hedefleniyor.

Toplantının merkezinde, Karadeniz’de barış ortamının korunmasına yönelik askeri planlamaların deniz boyutuyla ele alınması yer alacak.

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Karargahı'nda gerçekleşecek görüşmelere, farklı ülkelerden gelen askeri temsilciler de katılacak. Bu kapsamda, çok taraflı askeri iş birliği, koordinasyon ve güven artırıcı önlemler üzerine fikir alışverişi yapılması bekleniyor.