Millilerimiz sahaya çıkıyor! Rakip Çekya! İşte muhtemel 11'imiz

A Milli Futbol Takımımız, 2024 Avrupa Şampiyonası F Grubu üçüncü ve son maçında Çekya ile kozlarını paylaşacak. İşte karşılaşmaya dair detaylar...

Millilerimiz sahaya çıkıyor! Rakip Çekya! İşte muhtemel 11'imiz

Almanya'nın ev sahipliğinde düzenlenen şampiyonada gruptan çıkarak son 16 turuna yükselmeyi hedefleyen milli takımımız, son sınavını Hamburg'daki Volkspark Stadı'nda verecek.

Gruptaki ilk maçında Gürcistan'ı 3-1 yenen ay-yıldızlı ekip, ikinci maçında Portekiz'e 3-0 mağlup oldu. Turnuvaya 2-1'lik Portekiz yenilgisiyle başlayan çekya ise ikinci maçında Gürcistan ile 1-1 berabere kaldı. G Grubu'nda 6 puana yükselen Portekiz, ikili averajda Türkiye'ye üstünlük sağladığı için son karşılaşma öncesinde grubu lider bitirmeyi garantiledi. Grupta milli takımımızın 3, Çekya ve Gürcistan'ın ise birer puanı bulunuyor.

A Milli Takımımızda ayak bileğinde travma oluşan ve dizinde ağrısı olan Mert Günok'un Çekya karşısında forma giymesi zor görünüyor. İlk iki maçta gördüğü sarı kartlarla cezalı duruma düşen Abdülkerim Bardakcı da bu mücadelede forma giyemeyecek. Takımla çalışmalara başlayan Arda Güler ve İrfan Can Kahveci de Çekya karşısında kadroda olacak.
Öte yandan A Milli Takımımızın turnuvaya devam etmesi durumunda üç futbolcumuz ceza sınırında bulunuyor. Turnuvada birer sarı kartı bulunan Hakan Çalhanoğlu, Samet Akaydin ve Zeki Çelik; Çekya maçında sarı kart görmeleri halinde son 16 turunda cezalı duruma düşecekler.

GRUP İKİNCİLİĞİ İÇİN 1 PUAN YETERLİ OLACAK

Ay-yıldızlılara grup ikinciliği için bir puan yeterli olacak. Millilerimiz, Çekya karşısında alınacak galibiyet ya da beraberlikte gurubu ikinci sırada tamamlayacak ve diğer maçın sonucuna bakmaksızın adını son 16 turuna yazdıracak. Milli takımın Çekya karşısında mağlup olması halinde ise grup üçüncülüğü için Gürcistan'ın Portekiz karşısında puan kaybı yaşamasını bekleyecek. Grubu üçüncü sırada tamamlamamız halinde Türkiye, 6 grubun en iyi 4 grup üçüncüsü arasına girerse yine bir üst tura çıkma şansına sahip olacak. Milli takımın yenilgisi halinde, Gürcistan da kazanırsa ay-yıldızlı ekip grubu son sırada tamamlayarak elenecek.

İŞTE A MİLLİ TAKIM'IN MUHTEMEL ÇEKYA 11'İ

Altay | Ferdi, Merih, Kaan, Mert | İsmail, Hakan | Kenan, Yusuf, Arda | Barış.

ÇEKYA-TÜRKİYE MAÇI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA VE HANGİ KANALDA?

A Milli Futbol Takımı, 2024 Avrupa Şampiyonası (EURO 2024) F Grubu üçüncü ve son maçında bu akşam Çekya ile karşılaşacak.

Hamburg'daki Volkspark Stadı'ndaki maç, saat 22.00'da başlayacak. Mücadele TRT 1'den canlı olarak yayınlanacak.

F GRUBU'NDA SON DURUM

Gruptaki ilk maçında Gürcistan'ı 3-1 yenen ay-yıldızlı ekip, ikinci maçında ise Portekiz'e 3-0 mağlup oldu.

Turnuvaya 2-1'lik Portekiz yenilgisiyle başlayan Çekya ise ikinci maçında Gürcistan ile 1-1 berabere kaldı.

F Grubu'nda 6 puana yükselen Portekiz ikili averajla Türkiye'ye üstünlük sağladığı için son karşılaşmalar öncesinde grubu lider bitirmeyi garantiledi.

Grupta, Türkiye 3, Çekya ve Gürcistan ise 1'er puana sahip.

Grubun diğer maçında ise Gürcistan ile Portekiz karşı karşıya gelecek. Gelsenkirchen'de oynanacak mücadele TSİ 22.00'de başlayacak.

MAÇI RUMEN HAKEM YÖNETECEK

Türkiye ile Çekya arasındaki karşılaşmada, Romanya'dan hakem Istvan Kovacs düdük çalacak.

Kovacs'ın yardımcılıklarını aynı ülkeden Vasile Marinescu ve Ovidiu Artene yapacak. Müsabakanın dördüncü hakemi, Norveç Futbol Federasyonundan Espen Eskas olacak.
Karşılaşmada Polonyalı Tomasz Kwiatkowski ise VAR görevini üstlenecek.