Milyonlar Instagram'ın ne zaman açılacağını merak ediyor! AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer İleri tv100'de açıkladı!

Sosyal medya mecrası Instagram'a erişim engeli gelmesiyle beraber peş peşe gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer İleri, konu hakkında tv100 muhabiri Ozan Caymaz'a açıklamalarda bulundu. Ömer İleri, "Sürecin uzayacağını düşünmüyorum" dedi. Milyonlarca kullanıcısı olan uygulamanın, Türkiye Cumhuriyeti yasalarına uyması gerektiğini anlattı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer İleri, erişim kısıtlaması getirilen Instagrama ilişkin konuştu.  

İleri, konuyla ilgili tv100 muhabir Ozan Ulaş Caymaz'a dikkat çeken açıklamalarda bulundu. 

Ömer İleri, "Türkiye Cumhuriyeti devleti bir hukuk devleti, egemenlik hakkı da kamunun.Kamu iletişiminin yönlendirilmeye çalışılıyor olması, şekillendirilmeye çalışılıyor olması kabul edilemez." dedi. 

Ömer İleri sözlerine şu şekilde devam etti: 

"Bu mecralar, yaptıkları uygulamalarla sonuç olarak bizim ülkemizde faaliyet gösteriyorlar, aldıkları kararlarla hayata geçirdikleri topluluk kuralları dedikleri politikalarla bizim vatandaşımızı etkiliyorlar. Burada bizim kanunlarımıza uygun şekilde hareket etmek durumundalar.

Burada haklı bir talep var, hakkaniyetli bir talep var, bunu kuvvetle istiyoruz, Ben bu işin uygun bir şekilde uzamadan çözüleceği kanaatindeyim" dedi.