Milyonlarca emekli dikkat! Bu ilanla tam 99 kişiyi kandırmışlar! Kredi çekmek isterken maaşınızdan olmayın!

Ankara’da dolandırıcılar bu kez emeklileri hedef aldı. 'Kredi alamayan memurlara, emeklilere ve kamu görevlilerine kredi çıkarılır' ilanıyla tam 99 kişiyi kandırdılar. Dolandırıcıların verdikleri senet ve faturaları imzalayanların maaşına el konuldu. İşte detaylar...

Milyonlarca emekli dikkat! Bu ilanla tam 99 kişiyi kandırmışlar! Kredi çekmek isterken maaşınızdan olmayın!

Ankara'da onlarca emekli vatandaş, kredi alma vaadiyle mağduriyeti yaşadı. 

MAAŞLARINA EL KONULDU!

Özellikle memur, emekli ve kamu görevlilerini hedef alan dolandırıcılar kredi verme vaadiyle kandırdıkları kişileri önce borçlandırdılar sonra icraya verdiler. Tefecilik yöntemiyle dolandırdıkları bazı kişilerin ise maaşına el koydular. 

CİMER’E BAŞVURDU

Sabah’ta yer alan habere göre, edinilen bilgiye göre, Kamil K.Ö.'nün CİMER'e yaptığı başvuruda, Ünal K.'dan aylık yüzde 20 faizle 18 bin lira aldığını, kendisinden boş senet talep edildiğini ve zor durumda olması nedeniyle kabul ettiğini anlattı.

37 bin lira ödemesine rağmen senedinin geri verilmediğini, ayrıca borcunun daha bitmediği belirtilerek tehdit edildiğini anlatan Kamil K.Ö., senedin üzerine 90 bin TL yazılarak Ankara 8. İcra Dairesi'nde icraya verildiğini ifade etti.

HER YERE İLANLAR BASTIRDILAR!

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca başlatılan soruşturmada, 7 şüphelinin, ilanlar bastırarak otobüs durakları, kahvehaneler ve benzeri yerlere yapıştırdıkları, faizle tefeci parası vermek için sosyal medya üzerinden de reklam paylaştıkları tespit edildi.

Şüphelilerin ksmkuyumculuk.com internet adresi ve sosyal medya hesabı kullandıkları belirtildi.

5 MİLYON LİRALIK HAKSIZ KAZANÇ SAĞLANMIŞ!

Soruşturma kapsamında hazırlanan iddianamede, 'tefecilik' suçundan Altan P. ve İbrahim M.'nin 30 yıla, Tahsin Yasin K.'nın 120, Bahri G.'nin 930, Ünal K.'nın 954, Cansu A.'nın 54 yıla kadar, Şerife K.'nın ise 234 yıla kadar hapisleri talep edildi. İddianamede, şüphelilerin 99 mağdurdan 5 milyon lira haksız kazanç sağladığı belirtildi.