Avustralya'da sahile gidenler milyonlarcasıyla aynı anda karşılaştı. Perth'in 2.600 kilometre kuzeyinde bulunan Christmas Adası kıyılarına doğru tırmanırken görüldüler. Bu durum, okyanustan yağmur ormanına doğru yol alan milyonlarca yavru yengecin altında kumun görünmemesine neden oldu. Her yer bir anda kırmızıya döndü. 2014 yılından bu yana göç ettikleri bilinen hayvanlar, ilk defa bu kadar kalabalıktı.
YAŞAMLARININ İLK 3 YILINDA SAKLANIYORLAR
Christmas Adası Milli Parkı'ndan Brendan Tiernan, Yahoo News'e yaptığı açıklamada, "Nüfus, son 10 yılda 50 milyondan 180 milyona çıktı" dedi. Her yengeç yavrusunun çapı yaklaşık beş milimetredir ve iç kesimlere doğru yürüyüşleri, yaşamlarının ilk üç yılını saklanarak geçirdikleri ağaç gölgeliğinin güvenli alanına ulaşmaları yaklaşık dokuz gün sürer.
SON AŞAMASINA GELDİ
Salı günkü gösteri, Christmas Adası kırmızı yengeç göçünün son aşamasıydı ve birkaç ay önce milyonlarca dişi yetişkin yengecin yumurtalarını okyanusa bırakmak için ters yöne gitmesinin sonucuydu. Yumurtalar suyla temas eder etmez yumurtadan çıkıyor.
YAKLAŞIK 7 YILDA 1 GELİYORDU
Tiernan, "Yavru yengeçler, normalde kırmızı renk dalgası geldiğinde yaklaşık yedi yılda bir gelirdi ancak son on yılda başarılı üreme sayesinde bu durum normalden daha sık olmaya başladı. Hepsi büyüyor ve olgunluğa erişiyor ve göç etmeye başlıyor ve göç gerçekleşiyor. 2014'ten beri sık sık oluyor." dedi.
GÖÇLERİ İÇİN YOLLAR BİLE İNŞA EDİLDİ
Adada, göç sırasında yengeçleri görebileceğiniz Ethel Plajı ve Greta Plajı gibi birkaç plaj bulunuyor. Yetkililer, yengeçlerin yollardan kaçınabilmeleri ve tehlikeden uzak durabilmeleri için yürüyüş yolları bile inşa etmişler.