Miss Turkey güzeli İdil Bilgen konuştu: Hakkındaki eleştirilere ilk kez yanıt verdi

Miss Turkey 2024 yarışmasında birinci olan İdil Bilgen günlerdir kendisine yönelik yapılan sert eleştiriler karşısında sessizliğini bozdu. İdil Bilgen, "Ülkemizde çok acı olaylar yaşanırken bana yazılan negatif yorumları insanların kendi boşluğuna veriyorum” şeklinde konuştu.

Miss Turkey güzeli İdil Bilgen konuştu: Hakkındaki eleştirilere ilk kez yanıt verdi

Miss Turkey 2024’te birinci seçilen İdil Bilgen, kendisine yönelik eleştiriler karşısında suskunluğunu bozdu. Olumsuz yorumları önemsemediğini söyleyen Bilgen, “Ülkemizde çok acı olaylar yaşanırken bana yazılan negatif yorumları insanların kendi boşluğuna veriyorum” dedi.

İdil Bilgen, Çağla Şikel'in programında hakkındaki yorumları önemsemediğini söyledi: “Ben bir Türk kadınıyım. Türkiye’yi temsil etmek üzere bu unvanı aldım ve çok mutluyum, gurur duyuyorum. Ülkemizde kadın ve çocuk cinayetleri gibi çok acı olaylar yaşanırken, bana yazılan negatif yorumları insanların kendi boşluğuna veriyorum. Bilgi sahibi olmayıp fikirleri olan insanlar bunlar. Onların yorumlarını hiç önemsemiyorum. Ben çağdaş bir Türk kadınıyım ve ülkemizi Miss World’de asaletle, zarafetle temsil edeceğim.”

Miss Turkey güzeli İdil Bilgen konuştu: Hakkındaki eleştirilere ilk kez yanıt verdi - Resim : 1

"TAKİPÇİLERİM GÜN GEÇTİKÇE ARTIYOR"

Birinci seçildikten sonra sosyal medyadaki takipçi sayısının arttığını belirten İdil Bilgen, “Takipçilerim gün geçtikçe artıyor. Türkiye Güzeli’nin hayatının merak edilmesini doğal bir durum olarak karşılıyorum. Herkese ilgisinden dolayı çok teşekkür ediyorum. Olumsuz yorumlar yüzünden sosyal medyamı kapatmayı da hiç düşünmedim, buna gerek duymuyorum” dedi. 

"HERKES NE İSTERSE SÖYLEMEKTE ÖZGÜR"

İdil Bilgen, sosyal medyada Kemal Sunal’ın ‘Şabaniye’ karakterine benzetilmesi hakkında şu yorumu yaptı:

“Sosyal medya büyük bir platform. Herkesin istediğini söylemekte özgür olduğu bir yer. Çok ilgilenmiyorum açıkçası. Benim bir misyonum var ve aldığım bu unvanı pozitif projelere harcamayı tercih ederim.”

Miss Turkey güzeli İdil Bilgen konuştu: Hakkındaki eleştirilere ilk kez yanıt verdi - Resim : 2

"ONKOLOJİ ALANINDA UZMANLAŞACAĞIM"

 Annesi Ayşe Bilgen’i meme kanseri nedeniyle 2018 yılında kaybeden İdil Bilgen, 16 sene boyunca kanserle savaşan annesinin hastalığının ilk yıllarında doktor olmaya karar verdiğini söyledi. Koç Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun olan 24 yaşındaki genç kız, yarışmada aldığı birinciliğin kariyerini etkilemeyeceğini ifade ederek “Tıp eğitimimi bitirdim. Şimdi onkoloji üzerinde uzmanlaşacağım” dedi.