Montella, A Milli Takım’ın geleceğinden umutlu: “Bir finalin tohumları atıldı”

A Milli Futbol Takımı teknik direktörü Vincenzo Montella, Hollanda maçının ardından konuştu. Montella, “Kaybettiğimiz için üzgünüz ama bu takım 8 sene boyunca şampiyonalarda olacak. Bu takımdan ümidi kesmemeliyiz. Kesinlikle bir finalin tohumları atıldı diyebiliriz. Burada çok önemli deneyimler kazandık. Türkiye'de bu takıma karşı çok büyük bir sempati var. Diğer ülkelerden de aynı şekilde. Bana göre gelecek bizim yanımızda olacak” dedi.

Montella, A Milli Takım’ın geleceğinden umutlu: “Bir finalin tohumları atıldı”

A Milli Futbol Takımı Almanya’nın ev sahipliğinde düzenlenen Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) çeyrek finalinde Hollanda ile karşı karşıya geldi. Milliler 35.dakikada Samet Akaydin’in attığı golle 1-0 öne geçtiği maçta rakibine 2-1 yenilerek turnuvadan elendi.

Montella, A Milli Takım’ın geleceğinden umutlu: “Bir finalin tohumları atıldı” - Resim : 1

Yarı finale yükselen Hollanda’ya galibiyeti getiren goller 70. dakikada Stefan de Vrij ve 76. dakikada Cody Gakpo’dan geldi. A Millî Takımımızda Bertuğ Yıldırım, 90+6. dakikada kulübeden kırmızı kart gördü.

Montella, A Milli Takım’ın geleceğinden umutlu: “Bir finalin tohumları atıldı” - Resim : 2

Maçın ardından A Milli Takım teknik direktörü Vincenzo Montella, basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

“TAKIMIMLA GURUR DUYUYORUM”

Montella’nın açıklamaları şöyle:

Sonuca baktığımızda üzgünüz. Şampiyona başladığından bu yana oynadığımız oyun, takım ruhu, ülke birlikteliği, kazandığımız kimliği düşününce gururluyuz. Tüm futbolcularımızın alınlarından öpmek lazım. Maçları anlama, yorumlama, hemen adapte olma... Harika işler yaptık. Hayallerimiz vardı ama bunu hayal kırıklığı olarak algılamamak lazım. Takımımla gurur duyuyorum.

“BU TAKIMDAN ÜMİDİ KESMEMELİYİZ”

Maçın geneline baktığınızda iyi oynadığımız uzun bir bölüm vardı. Devamında 10 dakikalık bir bölüm var, o anları daha iyi yönetebilirdik. Genç oluşumuzdan dolayı belki de o bölümü yaşadık. Nötr olan insanların sevgisini kazanmış bir takımız. Kaybettiğimiz için üzgünüz ama bu takım 8 sene boyunca şampiyonalarda olacak. Bu takımdan ümidi kesmemeliyiz. Gol beklentisine baktığımızda da biz daha üstünüz.

“HEDEFİMİZ DÜNYA KUPASI”

Şimdi oyuncularımız dinlenecek. Eylül'de Uluslar Ligi başlıyor. Üst lige çıkmak istiyoruz. Daha sonra hedefimiz Dünya Kupası olacak.

Bir endişem yok, kendi adıma kutlama yapıyorum. Oyuncularımızın birçoğu çok genç. Burada olup bu takımın meyvelerini toplamak isterim.

“HARİKA BİR TURNUVA GEÇİRDİK”

Bazen de neden bu kadar erken değişiklik yaptınız diye sorulur. Harika bir turnuva geçirdik. Hollanda ve İspanya bizim kazandığımız kadar maç kazandı. Biz çok iyi ve genç bir takımız. 2032 Avrupa Şampiyonası'nda burada oynayan birçok oyuncu 26-27 yaşında olacak. Türk ruhuyla oynadık. Böyle bir yenilgiye rağmen halkımız bizi seviyor. Yüreğiyle oynadı oyuncularımız ve bizi gururlandırdılar. Bu turnuvadan sonra Türkiye'ye daha farklı bakılacak. Daha fazla saygı görecek artık bu milli takım.

Montella, A Milli Takım’ın geleceğinden umutlu: “Bir finalin tohumları atıldı” - Resim : 3

"HAKEM KARARLARINDA ÇOK ŞANSLI DEĞİLDİK"

Hakem kararları konusunda çok şanslı değildik. Başka bir şey eklemek istemiyorum bu konu hakkında.

“3 MAÇ KAZANDIK VE GEÇMİŞTEKİ REKORLARI KIRDIK”

Ayrıntılara çok fazla bakmak iyi bir şey değil. Gruptan harika bir şekilde çıktık, iyi yaptığımız şeylere bakmamız lazım. Herhangi bir pişmanlığım yok. Tabii ki daha iyisini yapabilirdik ama turnuvada 3 maç kazandık ve geçmişteki rekorları kırdık. Geleceğe çok daha net ve güvenli olarak bakıyorum.

"İKİNCİ YARIYI DAHA İYİ OYNAYABİLİRDİK"

Buradan çıkaracağım ders iyi duygular olacak. Oynayış şeklimiz ve oynadığımız futbol... Tabii ki deneyim eksikliğimiz vardı, topa daha iyi hükmedebilirdik. Sahada oynayan oyuncularımın birçoğu sezon boyunca devamlılıkları yoktu. Oynadıkça deneyim kazanırsınız. İkinci yarıyı daha iyi oynayabilirdik diye düşünüyorum. Tabii ki kusursuz bir takım olsaydı zaten tuhaf olurdu.

“GELECEK BİZİM YANIMIZDA OLACAK”

Kesinlikle bir finalin tohumları atıldı diyebiliriz. Burada çok önemli deneyimler kazandık. Türkiye'de bu takıma karşı çok büyük bir sempati var. Diğer ülkelerden de aynı şekilde. Bana göre gelecek bizim yanımızda olacak.