Montella'dan yanlış seçimler, Millilerden kötü oyun

Sevgili okurlar, A Milli Takımımız EURO 2024 F Grubu’ndaki ikinci maçında Portekiz ile karşılaştı. Açıkçası ilk 11’i gördüğümüzde şaşırdık. Gürcistan maçını kazanan takımdan Kenan Yıldız, Arda Güler ve Mert Müldür’ün yerine Kerem Aktürkoğlu, Yunus Akgün ve Zeki Çelik maça başladı. Maça iyi başlayamadık, bunun yanı sıra istediğimiz gibi pas yapamadık.

BU SEVİYE BU KADAR BASİT HATAYI KALDIRMAZ

Sağ kanattan çok atak yedik ve Portekiz 21.dakikada Bernardo Silva’nın attığı golle 1-0 öne geçti. Maça odaklanmamız gerekirken 28.dakikada çok basit bir gol yedik. Bu seviyede yapılmayacak en büyük hata, iletişim kopukluğundan geldi. Samet ezber şekilde kaleci Altay’a bakmadan kaleye doğru bir geri pas verdi. O anda Altay da çıkınca kale boş kaldı. Top ağlarla buluşunca skor 2-0 oldu. Konsantrasyon eksikliğinin üst düzeyde olduğu, bu golle gözler önüne serildi.

İkinci yarıda Montella, sahada yokları oynayan Orkun Kökçü’nün yerine Yusuf Yazıcı’yı oyuna aldı. Bu değişiklik tek başına yetmezdi ama Montella bununla yetindi. Maça ortak olmamız gerekirken savunmada bir hata daha yaptık ve Zeki’nin geride kalıp basit şekilde ofsaytı bozmasıyla Ronaldo, savunma arkasına sarkıp topla buluştu. Ronaldo’nun pasıyla Bruno Fernandes topu boş ağlara bırakınca maç, 56.dakikada 3-0 oldu.

MONTELLA’DAN ANLAMSIZ DEĞİŞİKLİKLER

Maçın geri kalanında ise Montella, kaybedilmiş maça müdahale edip değişiklikler yaptı. 58.dakikada Kaan Ayhan’ın yerine İsmail Yüksek, Kerem Aktürkoğlu’nun yerine Kenan Yıldız oyuna girdi. Bu değişiklerden sonra neden ilk 11’de olmadığını anlamadığımız tüm dünyanın konuştuğu Arda Güler, 70.dakikada sahada varlığı ve yokluğu belli olmayan Yunus Akgün’ün yerine oyuna girdi.

Oyunun geri kalanında Portekiz kendini çok zorlamadan defansa çekildi. Biz ise pas ritmimiz artırsak da gol üretecek bir pozisyon yaratamadık. Açıkçası Ferdi Kadıoğlu dışında iyi oynayan bir futbolunun olduğunu düşünmüyorum. Sahada kötü tercihleri olan bir teknik direktör ve iyi oynamayan bir takım olunca yenilgi kaçınılmaz oldu.

SEMİH KILIÇSOY, CENK TOSUN VE BERTUĞ YILDIRIM NİYE KADRODA?

Bu saatten sonra Vincenzo Montella’ya sormak gerek. Bu takım, neden gerçek mevkisi santrafor olan bir isimle sahaya çıkmıyor. Madem böyle bir oyun oynayacaktık, Cenk Tosun ve Bertuğ Yıldırım, neden bu maçlarda şans bulamadı? Türkiye liginde attığı gollerle önemli bir isim olan Semih Kılıçsoy neden süre alamıyor? Gerçekten Montella’nın tercihlerini anlamakta zorlanıyorum.

Artık Çekya maçını düşünmemiz gerekiyor. Bu maçı kazanıp yolumuza devam edebiliriz. Umarım bu hatalardan arınız.