Montella’nın tek doğrusu son 16’yı getirdi

Sevgili okurlar, A Milli Futbol Takımımız, EURO 2024’ün en kritik maçında Çekya ile karşı karşıya geldi. Portekiz maçından farklı olarak Mert Günok, Mert Müldür, Merih Demiral, İsmail Yüksek, Salih Özcan, Kenan Yıldız ve Arda Güler bu maça ilk 11’de başladı. Vincenzo Montella inadından vazgeçmedi ve maça yine forvetsiz maça başladık. Zor geçecek olan maç Çekya’nın 10 kişi kalmasıyla biraz olsun kolaylaşır diye düşünsek de 11-10 iken istediğimiz üstünlüğü kuramadık, Çekler de sahaya iyi yayılınca pozisyon üretmekte zorlandık.

HAKAN ÇALHANOĞLU BEKLEDİĞİMİZİ YAPTI

İkinci yarıda kurduğumuz baskı sonrası bulduğumu üst üste pozisyonların ardından Hakan Çalhanoğlu’nun 51.dakikada attığı müthiş golle 1-0 öne geçtik.

SKANDAL HAKEM KARARIYLA GOL YEDİK

Rahat bir maç çıkarmamız gerekirken skandal bir hakem kararıyla Çekler 66.dakikada Soucek ile golü buldu. Bu pozisyonda kaleciye faul çıkmaması tam anlamıyla bir skandaldı.

MONTELLA DOĞRU OLANI YAPTI

Daha sonra Vincenzo Montella, ısrarla beklediğimiz değişikliği yaparak Cenk Tosun’un varlığını hatırlayıp (!) oyuna aldı. O Cenk Tosun, 90+4.dakikada usta bir golcünün yapacağı bir vuruş çıkararak topu ağlara yolladı. Milliler, bu doğru hamlenin verdiği sonuçla maçı kazanıp son 16 turuna yükseldi.

FARK YARATAN İSİMLER

Maçta Hakan Çalhanoğlu, Barış Alper Yılmaz, Ferdi Kadıoğlu ve İsmail Yüksek ekstra performanslarıyla öne çıktı. Kaptan kendisinden beklediğimiz gibi oynadı, eleştirilere performansı ve atığı golle yanıt verdi.

İsmail Yüksek ise top oynamayı özlemiş. Her zamanki gibi rakibi ısırdı, ikili mücadelelerde yıkılmadı. Ayrıca İsmail Yüksek’in orta sahadaki varlığının Hakan Çalhanoğlu’nu rahatlattığını söylememiz gerek.

Barış Alper Yılmaz da driplingleri ve bitmeyen enerjisi ile sağ kanatta oynaması gerektiğini gösterdi. Ferdi Kadıoğlu için ise ne söylesek az. Bir standardı var ve altına düşmüyor, her zamanki gibi kusursuz oynadı.

MONTELLA NELER YAPMALI?

Umarım Montella, Avusturya maçına Cenk Tosun ile başlar. Ayrıca Semih Kılıçsoy’un da böyle maçlarda süre alması gerekir. Nitekim oyun sıkıştığında güçlü ve şapkadan tavşan çıkaran ayaklara ihtiyaç var. İrfan Can Kahveci’nin de iyileşmesiyle hücum opsiyonlarımız artacağı için iyi ve kompakt oyun ile Avusturya’yı geçip çeyrek finale çıkabiliriz. İnşallah futbol şansı da yanımızda olur.