Mourinho’nun Fenerbahçe’si geriye gidiyor

Sevgili okurlar, Galatasaray yenilgisi sonrası Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi’nde Union SG takımını Kadıköy’de ağırladı. Psikolojik olarak zorlayıcı bu maçta Mourinho, rotasyona giderek orta sahada Amrabat, sol kanatta Cengiz Ünder, sağ kanatta İrfan Can Kahveci ve forvette En-Nesyri’ye forma şansı verdi. İlk yarıda Fenerbahçe, gole kadar 20 dakikalık süreçte çok pozisyon verdi ve istenen oyun yoktu. Çağlar’ın golünden sonra oyunu Fenerbahçe kontrol altına aldı.

İkinci yarıda daha cesaretli bir oyun vardı ve Fenerbahçe nispeten daha iyi oynadı. Zor da olsa maçın 2-1 kazanılması derbi sonrası takıma moral oldu. Ancak oynanan oyunun tatmin etmediğini, Mourinho dokunuşları göremediğimizi söyleyebilirim.

TAKIMIN BOYU KISALMALI

 Defansta Çağlar, Becao, Osterwolde, orta sahada ise Amrabat iyi bir performans ortaya koydu. Maçın yıldızının kaleci Livakovic olduğunu söyleyebiliriz. Eğer bir maçta kaleci o takımın yıldızıysa sıkıntı var demektir. Ve Fenerbahçe oyun olarak geriye gidiyor, Jose Mourinho’nun takım boyunu kısaltarak daha baskın bir oyun oynatması gerek.

MOURINHO’YA TÜRK YARDIMCI ANTRENÖR GEREK

Bu konuyu da bir kez daha gündeme getirmekte beis görmüyorum. Mourinho’nun yanına camiayı tanıyan, Türkiye’deki maçların önemini anlatacak Türk yardımcı antrenör gerek. Çünkü her ülkenin bir futbol dinamiği var. Bu dinamikleri bilmezseniz her maçta zorlanırsınız.