Mourinho'nun yanlışlarıyla kaybedilen 2 puan!

Sevgili okurlar, Süper Lig'in 2.haftasında Göztepe ile Fenerbahçe karşılaştı. Sarı-lacivertli takımın teknik direktörü Jose Mourinho beklenmedik bir şekilde forvette Edin Dzeko ve Youssef En- Nesyri ikilisine ilk 11'de şans verdi.

GERÇEK EN-NESYRI'DEN ESİNTİLER GÖRDÜK

İlk yarıda En-Nesyri fark yaratan oyuncu oldu. Yaptığı baskı, kafa toplarında rakiplerine kurduğu üstünlükle dikkat çeken Faslı golcü, Osayi'nin düşülmesi sonucu kazanılan penaltıda çok iyi bir pas vererek farkını ortaya koydu. Dzeko'nun kazanılan penaltıyı gole çevirmesi sonucu Fenerbahçe 1-0 öne geçti. En- Nesyri bir kez daha farkını ortaya koyup sağ kanatta buluştuğu topu orta sahaya aktarıp hızla ceza sahasına koştu. O kadar doğru bir koşu yaparak kendini unutturdu ki Szymanski'nin ortasında yaptığı net kafa vuruşuyla güzel bir gol attı. Eğer En-Nesyri oyundaysa rakip takım stoperlerinin hava toplarında dikkatli olmaları şart.

İKİNCİ YARIDAKİ FENERBAHÇE SIKINTI YAŞAR

İkinci yarı ise bambaşka bir Fenerbahçe izledik. Anlamsız şekilde skorun verdiği rahatlıkla oyunu kendi yarı alanında kabul eden bir Fenerbahçe vardı. Bunun yanında oyundan düşen Tadic ve Dzeko'nun yerine hamle yapmasını beklediğimiz Jose Mourinho, çok geç kalarak anlamsız değişiklikler yaptı. Saint Maximin'in yerine Ferdi, Osayi'nin yerine ise Mert Müldür'ün oyuna girmesini yanlış buldum. Maximin yerine oyunun kontrol alınması için İrfan Can Kahveci oyuna girebilirdi.

Göztepe'nin Koray Günter ile gelen gölü sonrası Fenerbahçe, skoru koruma yoluna gitti. Baskı yedikten sonra 90+5'te Romulo'nun attığı gol Fenerbahçe açısından gerçekten yıkıcı oldu.

PUAN KAYBI MOURINHO'YA YAZAR

Fenerbahçe iki puanı kaybettiyse bunun baş sorumlusu Jose Mourinho'dur. Fenerbahçe eğer iki farklı öndeyse 3.golü aramalı, farkı artırmalıdır. Oyunun tutulacağı yerler de olacaktır ama bu maç o maç değil.

DEĞİŞİKLİKLER YANLIŞ

Jose Mourinho, sahanın en iyisi En-Nesyri yerine niye Edin Dzeko'yu oyundan aldı anlamak güç. Ve neden En-Nesyri yerine Oğuz Aydın veya Lille maçının kaderini değiştiren İrfan Can Kahveci'yi hatta kadroya aldığı Cengiz Ünder'i neden oyuna almadı? Bunları sormamız gerekiyor.

MOURINHO'YA TÜRK YARDIMCI ANTRENÖR GEREK

Eğer daha sert deplasmanlarda bu kritik hatalar yapılırsa Fenerbahçe taraftarları daha büyük şoklar yaşayabilir. Bence Jose Mourinho'nun yanına bir Türk yardımcı antrenör verilmeli ve ona Türkiye'deki futbol iklimini anlatmalı.

ALİ KOÇ'A YAPILAN SALDIRI CEZASIZ KALMAMALI

Bir parantezi Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'a yapılan saldırıya açmak istiyorum. Kimse bir kulübün başkanına arkadan haince saldıramaz. Bu konuda gereğinin yapılması şarttır. Çünkü bu aleni bir suç. Bu suç cezasız kalmamalıdır.

YİNE HAKEMLERİ KONUŞMAYA BAŞLADIK

Ayrıca hakemlerimiz şimdiden tartışma konusu olmaya başladı. Kendileri gördüklerini çalıp kafalarında soru işareti olmadan maç yönetmeliler. Eğer böyle devam edeceklerse 2-3 sene bu ligde yabancı hakemler görev yapsın. Futbolseverler futbol konuşmak istiyor ama sürekli hakemler ön plana çıkıyor. Bırakın hafta sonu stres atmak ve eğlenmek için maç izleyen taraftarlar kaçan veya atılan golleri konuşsun. Sizin tartışmalı ve polemik yaratan kararlarınızı konuşmasın.