Muğla alev alev yanıyor: Üç bölgede yangın çıktı!

Muğla'da dün gece orman yangını başladı. Yangın, Dalaman ve Ortaca'da başlayıp gece boyunca devam ederken, bir yangın da Gökova'da başladı. Yangınlar, 3 bölgede sürüyor. Bölgeye çok sayıda ekip sevk edilirken, sabahın ilk ışıklarıyla uçak ve helikopterlerin yangın söndürme çalışmalarına hava gücü olarak katılacağı belirtildi.

Muğla alev alev yanıyor: Üç bölgede yangın çıktı!

Muğla'da orman yangını çıktı. Ekipler, zorlu arazi ve hava şartlarında alevlerle mücadele ediyor.

Muğla alev alev yanıyor: Üç bölgede yangın çıktı! - Resim : 1

MUĞLA ALEV ALEV YANIYOR!

Yangın bölgesinde 49 arazöz, 15 su ikmal aracı, 5 dozer ve 264 orman personeli görev yapıyor. Orman ekiplerine jandarma ve emniyet ekipleriyle birlikte Muğla Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri, orman yangın gönüllüsü ekipler ve vatandaşlar da destek veriyor.

Yangın bölgesine gelen Muğla Orman Bölge Müdürü Mustafa Ülküdür yangın söndürme çalışmalarını yerinde sevk ve idare ediyor.

Muğla alev alev yanıyor: Üç bölgede yangın çıktı! - Resim : 2

ÇOK SAYIDA EKİP SEVK EDİLDİ!

Ülkenin değişik illerinden bölgeye çok sayıda ekip sevk edilirken, sabahın ilk ışıklarıyla uçak ve helikopterlerin yangın söndürme çalışmalarına hava gücü olarak katılacağı belirtildi.

Muğla alev alev yanıyor: Üç bölgede yangın çıktı! - Resim : 3

MUĞLA VALİSİ: AFAD KRİZ MERKEZİMİZ TOPLANDI!

Muğla Valisi İdris Akbıyık, kentte devam eden orman yangınını kontrol altına almaya çalıştıklarını söyledi.

Yangınların Kavaklıdere, Köyceğiz, Ortaca ve Dalaman'da çıktığını ifade eden Akbıyık, "En büyük yangın burası. Tüm ekiplerimiz burada. Orman Bölge Müdürlüğümüzün kara araçları, itfaiye, arazöz, iş makineleri Büyükşehir Belediyemizin, tüm civar belediyelerimiz, AFAD kriz merkezimiz toplandı, başında bir vali yardımcımız var." dedi.

"11 VATANDAŞIMIZI TAHLİYE ETTİK"

Akbıyık, emniyet ve jandarmanın arazöz ve itfaiyelerinin de bölgede olduğunu ifade ederek, şöyle konuştu:

"Yangını kontrol altına almaya çalışıyoruz. Yangın, çok geniş bir alanda. Yüksek bir rüzgar var. Bu da maalesef mücadeleyi zorlaştırıyor. Şu ana kadar iki hanede 11 vatandaşımızı tahliye ettik. Eski bir, iki yanan yapı var. Allah'a şükür, can güvenliğiyle ilgili şimdilik bir sıkıntı yok. Her türlü tedbiri almaya çalışıyoruz. Taşbaşı Mahallesi'nde diğer haneleri de tahliye edebiliriz. Yangının durumuna göre hareket edeceğiz."

ORTACA İLÇESİNDE ÇIKAN ORMAN YANGINI KISMEN KONTROL ALTINDA!

Öte yandan Ortaca ilçesinde çıkan orman yangını ekiplerin karadan müdahalesi ile kısmen kontrol altına alındı.

Okçular Mahallesi'ndeki ormanlık alanda çıkan yangına Muğla Orman Bölge Müdürlüğü yangın söndürme ve itfaiye ekipleri sevk müdahale etti. Şiddetli rüzgarın bulunduğu bölgede ekiplerin alevleri kontrol altına almak için çalışmaları yoğun şelilde devam etti. Bölgede yangın kısmen kontrol altına alınırken ekiplerin soğutma çalışmaları devam ediyor.

MENTEŞE İLÇESİNDE DE YANGIN ÇIKTI!

Muğla'nın Menteşe ilçesinde çıkan orman yangınına müdahale ediliyor.

Turnalı Mahallesi'nde ormanlık alanda henüz bilinmeyen nedenle yangın çıktı.

İhbar üzerine bölgeye Muğla Orman Bölge Müdürlüğü ve Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri sevk edildi.

Ekipler, şiddetli rüzgarla kısa sürede yayılan yangını kontrol altına almak için çalışmalarını sürdürüyor.