Muğla'da bu yaratığı görürseniz hemen yetkililere haber verin! Kırmızı alarm verildi

Tarım ve Orman Bakanlığı resmen kırmızı alarm verdi. Muğla'da bu yaratığı görürseniz hemen yetkililere haber vermelisiniz. Baskın olarak çınar ve portakal ağaçlarında tespit edilen Uzun Antenli Böceği birçok ağaç için adeta felaket saçıyor. Yetkililer konu ile ilgili vatandaşlarımızı önemle uyardı. Muğla Ortaca İlçe Tarım Müdürlüğü ekipleri inceleme başlattı.

Muğla'da bu yaratığı görürseniz hemen yetkililere haber verin! Kırmızı alarm verildi

Tarım ve Orman Bakanlığı birçok ağaca zarar veren ve oldukça zararlı bir tür olan Uzun Antenli Böceği için resmen kırmızı alarm verdi. Çınar ve portakal ağaçlarında tespit edilen ve elma, armut, kiraz, fındık, çınar, söğüt gibi ağaçlarına da zarar vermesi olan zararlıya karşı vatandaşlarımıza önemle uyarı verildi.

Muğla'da bu yaratığı görürseniz hemen yetkililere haber verin! Kırmızı alarm verildi - Resim : 1

DERHAL HABER VERİLMELİ

Ortaca İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, bu durumun ciddiyetine dikkati çekerek, vatandaşların böceği görmeleri halinde derhal kendilerine haber vermeleri çağrısında bulundu.

Muğla'da bu yaratığı görürseniz hemen yetkililere haber verin! Kırmızı alarm verildi - Resim : 2

TOPLUMSAL FARKINDALIK ÖNEMLİ

Herkesin dikkatli olması ve bu zararlının tespitinde aktif rol oynaması gerektiğinin altını çizen yetkililer, ağaçların korunması için toplumsal farkındalığın artırılmasının önemini vurguladı.