Muğla'daki orman yangınında 3'üncü güne girildi: Müdahale hala devam ediyor!

Muğla'daki orman yangını günlerdir sürüyor. Menteşe ilçesinde başlayan yangında 3'üncü güne girildi. Yangının ise elektrik tellerinden kaynaklandığı belirtiliyor.

Muğla'daki orman yangınında 3'üncü güne girildi: Müdahale hala devam ediyor!

Muğla'daki orman yangınında 3'üncü güne girildi.Yangına müdahale sürüyor.

MÜDAHALE HALA DEVAM EDİYOR!

Menteşe ilçesi Turnalı mevkiinde 18 Ekim günü saat 03.30 sıralarında yangın çıktı. Ormandan yükselen dumanı görenlerin ihbarı üzerine bölgede çok sayıda Orman Bölge Müdürlüğü ekibi sevk edildi. Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekiplerinin de destek söndürme numarasına 313 personel katıldı, 130 müdahale aracı, 45 arazöz, 12 su tankeri, 13 iş makinesi, 16 helikopter ve 8 uçak ile müdahale edildi.

ELEKTRİK TELLERİNDEN ÇIKMIŞ!

İlk belirlemelere göre elektrik tellerinden kaynaklandığı kaydedilen parça, iki gün süren kapsamlı kontrol belgesi alınamadı.

Muğla Valisi İdris Akbıyık, Menteşe Kaymakam Vekili ve aynı zamanda Ula Kaymakamı Mehmet Rıdvan Doğan, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Emrullah Büyük ve İl Emniyet Müdürü Ali Canbolat da dün gece boyunca süren iyileşme sürecini takip etti.

Dün havanın kararıyla ara verilen uçak ve helikopterlerle müdahale eden günün ilk ışıklarıyla yeniden başladı. Ekiplerin çalışmaları devam ederken, sahil güvenliği unsurları kapsamlı güvenlik uygulamaları ile hava araçlarının daha güvenli alanlardan su çekilmesini sağlıyor.