Mühimmat bırakan yerli İHA'ya yoğun talep: "İHA BOYGA"nın ilk ihracatı Afrika'ya

İnsansız hava aracı BOYGA, savunma teknolojileri mühendisleri tarafından yerli ve milli imkânlarla geliştirildi. Havan mühimmatı taşıyan döner kanatlı İHA’nın ilk ihracatı ise bir Afrika ülkesine oldu. İmzalanan ihracat sözleşmesi kapsamında BOYGA’nın teslimatları bu yıl içerisinde tamamlanacak.

Mühimmat bırakan yerli İHA'ya yoğun talep: "İHA BOYGA"nın ilk ihracatı Afrika'ya

Yerli ve milli imkânlarla geliştirildi. İHA BOYGA’nın ilk ihracatı bir Afrika ülkesine oldu. Savunma teknolojileri mühendisleri tarafından yerli ve milli imkânlarla yapıldı.

Havan mühimmatı taşıyan döner kanatlı insansız hava aracı “BOYGA” Türk Silahlı Kuvvetleri’nin 2022’de envanterine girdi. Terörle mücadele, sınır ötesi operasyonlar ve uluslararası tatbikatlarda aktif olarak görev alan “BOYGA” son olarak, EFES-2024 Tatbikatı’nda belirlenen hedefleri tam isabetle vurdu.

STM’nin taktik mini İHA ürün ailesinin üyesi BOYGA, üzerinde taşıdığı özelleştirilmiş 81 milimetre havan mühimmatını, geliştirilmiş balistik kestirim algoritması sayesinde hedef üzerine tam isabetle bırakıyor. Terörle mücadele ve asimetrik savaş ortamında etkin bir şekilde kullanılabilecek BOYGA, havan mühimmatı ile 30 dakika havada kalma süresine sahip.

3 bin metre maksimum uçuş irtifasına erişebilen BOYGA platformu, 10 kilometre menzilde görev yapmasının yanı sıra 17 kilogram ağırlığıyla kolaylıkla taşınabiliyor. BOYGA’nın Türkiye’den sonraki ilk uluslararası kullanıcısı ise Afrika kıtasından bir ülke oldu. İmzalanan ihracat sözleşmesi kapsamında BOYGA’nın teslimatları bu yıl içerisinde tamamlanacak.