Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal'dan tv100'e CHP tüzüğü demeci: Olmazsa olmazları tek tek saydı

tv100'ün ilgiyle izlenen programı Gürkan Hacır'la Taksim Meydanı'nda bağlanan Antalya Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, CHP'deki yeni tüzük çalışmalarıyla ilgili görüşünü paylaştı. Uysal, milletvekillerinin yüzde 3'ünün genel başkan, yüzde 97'sinin ise ön seçimle belirlenmesi gerektiğine işaret ederek yeni tüzükte olması gerekenleri tek tek saydı.

Gürkan Hacır'la Taksim Meydanı programında tv100.com yazarı Barış Yarkadaş, Gerçek Gündem Ankara Temsilcisi Altan Sancar, Ülke TV Genel Yayın Yönetmeni Hasan Öztürk ve Gazeteci Murat Kelkitlioğlu oldu.

Programa görüntülü telefon bağlantısıyla katılan Antalya Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal CHP'deki yeni tüzük çalışmasıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

"VEKİLLERİN YÜZDE 97'Sİ ÖN SEÇİMLE BELİRLENMELİ"

Uysal'ın açıklamalarındann öne çıkanlar şu şekilde: "CHP, demokratik geleneği çok güçlü bir parti. 93 tüzüğündne sonr agelen tüzüklerle bir otoriterleşme yaşadık. 93'ten sonra merkeziyetçi uygulamalar hep geldi.

Milletvekillerinin  yüzde 3'ü genel başkan tarafından, yüzde 97'si ise ön seçimle belirlenmesi icap ediyor.

Arka arakaya gelen ardışık üç sıradan bir tanesi muhakkak kadın ve gençlerden oluşmalı. Ön seçim tablosu buna göre oluşmalı.

Parti Meclisi 100 kişiden oluşmalı, 85 milyonluk bir ülkede bu sayı doğaldır. Biz ülkenin kurucu idaresiyiz. Bu, bir gölge kabine gibi 14 MYK üyesini Parti Meclisi seçebilir."

"OTORİTERLEŞMENİN VEBALİNİ HİÇBİRİMİZ TAŞIYAMAYIZ"

Barış Yarkadaş'ın, Başkan Uysal'a bir belediye başkanı olarak bu gibi konuları cesurca paylaşması sorması üzerine Uysal'dan şu şekilde bir yanıt geldi:

"CHP'de otoriterleşmenin vebalini hiçbirimiz taşıyamayız. Demokratik kültürün hatırlatılması, bu ortama katkıda bulunmak biz üyelerin görevidir. CHP sevgisi Türkiye sevgisidir."