Müzakere heyeti eli boş döndü, İsrail sokakları karıştı

İsrail'de Hamas'ın elinde bulunan rehinelerin yakınları, müzakere heyetinin Kahire’den eli boş dönmesine ateş püskürdü. Sokağa çıkan aileler cadde ve otoyolları kapattı. İsrail polisi ile göstericiler arasında gerginlik çıktı. 5 kişi tutuklandı.

Müzakere heyeti eli boş döndü, İsrail sokakları karıştı

İsrail’de rehine yakınlarının Netanyahu’ya öfkesi dinmiyor. Tel Aviv sokakları yine karıştı. İsrail müzakere heyeti akşam saatlerinde Kahire’den döndü. Ateşkes ve rehine takası görüşmelerinde ilerleme kaydedilemediği açıklandı.

Öfkelenen rehine yakınları, İran saldırısı nedeniyle eylemlerin sınırlandırılmasına aldırış etmedi, sokaklara döküldü. Netanyahu’nun suikastlar ve Gazze’deki katliamlarına öfkelenen aileler, Tel Aviv’de Begin Yolu'ndaki İsrail Genelkurmayı’nın Kirya Karargahı'na yürüdü.

Gösteriler sırasında görüşmeleri zora sokan Netanyahu aleyhine sloganlar atıldı. Aileler, rehineler için zamanın daraldığını haykırdı. Hükümet bir kez daha istifaya davet edildi.

Tel Aviv otoyolu’nda da gösteriler vardı. Atlı polisler ve rehine aileleri arasında arbede çıktı. Protesto eylemleri sırasında 5 kişi tutuklandı.