Narin cinayetinin kilit noktası Whatsapp mesajları için gelişme: Yetkililerden yanıt geldi!

Diyarbakır'da kaybolan ve 19 gün sonra cansız bedeni bulunan 8 yaşındaki Narin Güran'ın ölümüne ilişkin soruşturma kapsamında tutuklu bulunan amca Salim Güran'ın telefonundaki Whatsapp mesajlarını sildiği ortaya çıkmıştı. Soruşturma açısından kilit nokta olarak görülen mesajlar için Türkiye WhatsApp ile iletişime geçti. Narin soruşturması kapsamında talep edilen mesaj arşivi için Whatsapp yetkililerinden yanıt geldi.

Narin cinayetinin kilit noktası Whatsapp mesajları için gelişme: Yetkililerden yanıt geldi!

Türkiye'nin günlerdir konuştuğu 8 yaşında katledilen Narin cinayetini aydınlatacak en önemli delil olan whatsapp mesajları ile ilgili bir gelişme yaşandı.

Olayla ilgili tutuklanan amca Salim Güran'ın telefonunda yapılan ilk incelemede telefonundaki tüm Whatsapp mesaj ve arama kayıtlarını silmek için özel bir uygulama kullandığı tespit edilmişti.

Anne Yüksel Güran'ın da mesajları sildiği iddia edilirken, soruşturmayı yürüten Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı silinen mesajlar için Whatsapp'ın sahibi Meta şirketiyle iletişime geçti.

YETKİLİLERDEN CEVAP GELDİ

Bölgedeki güvenlik kaynaklarından edinilen bilgiye göre Whatsapp'ın yetkili şirketi Meta'dan talebe olumsuz yanıt geldi. WhatsApp'ın göndermeyi reddettiği mesajlara yeni bir gelişmezse yaşanmazsa ulaşılmayacak.