Narin soruşturmasında 'aile çemberi' giderek daralıyor: Yenge de gözaltında!

Diyarbakır'da katledilen 8 yaşındaki Narin cinayeti soruşturması kapsamında bir kişi daha gözaltına alındı. Bugün gerçekleşen tutuklamalara ek olarak, Amca Fuat Güran'ın eşi ilk kez gözaltına alınmış oldu.

Narin soruşturmasında 'aile çemberi' giderek daralıyor: Yenge de gözaltında!

8 yaşında katledilen Narin Güran cinayetine ilişkin küçük kızın yakın çevresine kolluk kuvvetleri tarafından mercek altına alındı.

En son anne Yüksel Güran, ağabey Enes Güran'ın da aralarında olduğu 10 kişi tutuklanmıştı.

Anne Yüksel Güran ve ağabey Enes Güran "kasten öldürme suçuna iştirak etmek", amca Fuat Güran "suç delillerini yok etmek" suçlarından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Son gelişmeye göre, Narin Güran soruşturmasında alınan ifadelerde adı geçen Narin Güran'ın amcası Fuat Güran'ın eşi de gözaltına alındı. Yenge bugüne kadar yapılan soruşturma da ilk kez gözaltına alınmış oldu.

YENGE NEDEN GÖZALTINA ALINDI?

Soruşturma kapsamında Narin’in cansız bedenini amca Salim'den alarak götürüp gömdüğünü itiraf eden ve tutuklanan Nevzat Bahtiyar, ifadesinde Salim Güran’ın, anne Yüksel Güran ve yenge Maşallah Güran ile ilişkisinin olduklarına dair söylentinin olduğunu iddia etmişti. 

KİMLER TUTUKLANDI?

Soruşturma kapsamında gözaltına alınan ve dün jandarmadaki işlemlerin ardından adliyeye getirilerek nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edilen zanlılardan, Narin Güran'ın annesi Yüksel (44), ağabeyi Enes (18), amcası Fuat Güran (41), kuzenleri Muhammet Kaya (23) ve Birsen Güran (19), yengesi Maşallah Güran (46), halasının eşi Mehmet Şevket Kaya ve tutuklu amcası Salim Güran'ın işçisi olduğu öğrenilen Mehmet Selim Atasoy (40) tutuklandı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında tutuklu sayısı 10'a yükseldi.

İtirafçı olmayı kabul eden Nevzat B., savcılıkta verdiği ifade sonrası 1. Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'nde alınan kararla Salı akşamı tutuklandı.

Yerel medyada çıkan haberlerde Nevzat B.'nin "Çocuğu iştirak halinde kasten öldürme" suçuyla tutuklandığı belirtilmişti.