Narin'in gözaltındaki babası serbest mi bırakıldı? Açıklamalar peş peşe geldi

Diyarbakır'da kaybolduktan 19 gün sonra öldürülmüş olarak bulunan 8 yaşındaki Narin'in gözaltına alınan babasının serbest bırakıldığı öne sürüldü. Ancak daha sonra peş peşe yapılan açıklamalardan babanın halen gözaltında olduğu öğrenildi.

Narin'in gözaltındaki babası serbest mi bırakıldı? Açıklamalar peş peşe geldi

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde 21 Ağustos'ta kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran'ın öldürülmüş bir halde çuval içinde üzeri taşlarla örtülmüş olarak Eğertutmaz Deresi’nde bulunmasıyla ilgili yürütülen soruşturma tüm Türkiye tarafından yakından takip ediliyor.

Soruşturma kapsamında gözaltına alınan Narin'in babası Arif Güran'ın serbest bırakıldığı yönünde ortaya atılan haberler Narin'le ilgili gündemi tekrar hareketlendirdi.

AÇIKLAMALAR PEŞ PEŞE GELDİ

Önce konuyla ilgili sosyal medyadan açıklamada bulunan Gerçek Gündem Ankara Temsilcisi Altan Sancar "Diyarbakır Baro Başkanı ile görüştüm. Narin Güran’ın babasının serbest kaldığına dair bilgilerin şu aşamada doğru olmadığını söyledi." ifadelerini kullandı. 

Bölgede bulunan Gazeteci Emrullah Erdinç ise "Narin Güran'ın babası hala gözaltında." diyerek"Ekip arkadaşlarıma ilettiğim bilgi yanlış anlaşılmış. Şu an için serbest kalma söz konusu değil. Sağlık kontrolünden geçirildi tekrar jandarmaya götürülecek." ifadelerinin yer aldığı bir paylaşımda bulundu.

 

 NE OLMUŞTU?

8 yaşındaki Narin Güran, kaybolduktan 19 gün sonra kıyafetleriyle Eğertutmaz Deresi kenarında çuval içinde üzeri taşla gizlenmiş vaziyette saat 08.45 sıralarında ölü bulunmuştu.

Konuyla ilgili açıklama yapan Diyarbakır Valisi Murat Zorluoğlu, "İlk bulgulara göre kayıp Narin Güran'ın öldürüldükten sonra bir çuvalın içerisine konulup dere kenarına getirildiği, çuvalla birlikte derenin kenarında suyun içerisine yerleştirildiği, üzerinin ağaç dalları ve taşlarla şüphe uyandırmayacak şekilde ve doğal bir görüntü verilerek kapatıldığı anlaşılmıştır" ifadelerini kullanmıştı.

Soruşturma kapsamında, aralarında Narin Güran'ın annesi, babası, iki ağabeyi, dört amcası ve tutuklanan amcası S.G'nin eşinin de bulunduğu 24 kişi gözaltına alınmıştı.