Narin'in katili nasıl ortaya çıkacak? İçişleri Bakanı'ndan açıklama var

Diyarbakır'da kaybolduktan 19 gün sonra öldürülerek dere yatağına gömülmüş olarak bulunan Narin Güran'la ilgili İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'dan açıklama geldi. Yerlikaya "Cinayet çok kısa sürede açıklığa kavuşacak." dedi. Yerlikaya ayrıca cinayetin delillerle mi yoksa itirafla mı çözüleceği sorusuna da yanıt verdi.

Narin'in katili nasıl ortaya çıkacak? İçişleri Bakanı'ndan açıklama var

Türkiye'nin haftalardır konuştuğu Narin cinayetinde İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'dan yeni açıklama yapıldı. Süreçle ilgili konuşan Yerlikaya, olaydan pek çok dersler çıkarılması gerektiğine işaret etti.

"ÇOK ZAMAN GEÇMEDEN AÇIKLIĞA KAVUŞACAK"

Yerlikaya, A Haber canlı yayınına konuk olarak katılarak yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Millet olarak çok büyük üzüntü duyduk. Mekanı cennet olsun. Milletimizin başı sağ olsun. Bu nevi bir dramın bir daha olmaması için gayret göstereceğiz. Millet olarak, toplum ve aile olarak pek çok dersler var burada…

Jandarma, emniyet orada… Sürecin geldiği noktanın çok zaman geçmeden açıklığa kavuşacağına inanıyorum. Bu noktada medyanın üzerine düşen sorumluluğu yaptığını düşünüyorum. Cinayet çok kısa sürede açıklığa kavuşacak."

CİNAYETİ DELİLLER Mİ YOKSA İTİRAF MI ÇÖZECEK?

Yerlikaya, "Deliller mi, yoksa itiraf mı katili ortaya çıkaracak? sorusuna da yanıt vererek "Bu aşamada onu söylememiz doğru olmaz. Süreci Adalet Bakanlığı'mız paylaşıyor." dedi.

"UTANIYORUM"

Narin'in katledildiği Diyarbakır Bağlar ilçesine bağlı Tavşantepe mahallesinde cinayet sonrası nasıl bir görüntüyle karşılaştığı sorusuna da cevap veren Yerlikaya, "Tarifi imkansız bir acı var. Çok büyük bir dram var. Bu olaya kim sebebiyet verdiyse nasıl bir vicdan sahibi insanlar olduklarını düşündükçe ben utanıyorum."