Narin'in öldürülmesinde itirafçıyla ilgili karar verildi

Diyarbakır Bağlar'da 21 Ağustos'ta kaybolan ve aramaların 19'uncu gününde cansız bedeni bulunan Narin'in öldürülmesiyle ilgili soruşturmada itirafçı N.B. savcılıktaki sorgusunun ardından sevk edildiği mahkeme tarafından tutuklandı.

Narin'in öldürülmesinde itirafçıyla ilgili karar verildi

Bağlar ilçesinin Tavşantepe Mahallesi'nde 21 Ağustos'ta kaybolan ve cansız bedenine ulaşılan 8 yaşındaki Narin Güran'ın ölümüyle ilgili Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma sürüyor.

TUTUKLANDI

Narin'in cansız bedenini dereye gizlediğini itiraf eden Nevzat B. (48), jandarmadaki işlemlerinin ardından sevk edildiği adliyede çıkarıldığı 1. Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’nde 'Çocuğu iştirak halinde kasten öldürme' suçundan tutuklandı.

ADALET BAKANI'NDAN AÇIKLAMA: SORUMLU OLAN KİM VARSA

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, gelişme sonrası "Narin kızımızın ölümünden sorumlu olan kim varsa adalet önüne çıkarılacak ve hak ettikleri cezaya çarptırılacaktır." ifadelerine yer verdiği bir açıklamada bulundu. Tunç'un sosyal medya paylaşımı şu şekilde:

"8 yaşındaki Narin Güran evladımızın ölümüne ilişkin Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan şüphelilerden Nevzat B. çıkarıldığı Nöbetçi Sulh Ceza Hâkimliğince tutuklanmıştır.

Gözaltında bulunan diğer şüphelilerle ilgili işlemler devam etmektedir. Soruşturma titizlikle sürdürülmektedir. Narin kızımızın ölümünden sorumlu olan kim varsa adalet önüne çıkarılacak ve hak ettikleri cezaya çarptırılacaktır."

ARACIYLA KAYDA GİRDİ

İtirafçı olan Nevzat B., aracının, Narin’in kaybolmasından 25 dakika sonra yine Narin’in cesedinin bırakıldığı dere yatağına yakın bir noktada yaklaşık 50 dakika kaldığı tespit edildi.

ÇAPRAZ SORGUDA İTİRAF ETTİ

Nevzat B., çapraz sorguda suçunu itiraf etti. Gözaltındaki itirafçının savcılık tarafından ifadesi alındı.

200 BİN LİRA KARŞILIĞINDA CESEDİ SAKLAMIŞ

Nevzat B. ifadesinde Narin'in amcası Salim Güran'ın Narin'in cesedini saklaması için kendisine verdiğini belirterek "Salim Güran, battaniyeye sarılı bir şeyi göstererek, 'Bunu yok edeceksin' dedi. 'İyi düşün, sana 200 bin lira veririm' dedi. Battaniyeye sarılı çocuğu alıp çuvalın içerisine birlikte koyduk. Muhtar Salim Güran ile birlikte ayrılmadan önce 'göl' diye tabir ettiğimiz Eğertutmaz Deresi'ni işaret etti ve 'Oraya götür' dedi. Ağacın yanında çok derin olmayan bir yer buldum. Burada biraz su vardı. Bu alana çuvalı bıraktım ki çuval birisi tarafından bulunur diye düşünerek üzerine bir taş koydum." şeklinde konuştu.