NASA bu sorunun cevabını arıyor: Başka bir gezegende hayat var mı? İbre Mars'a çevrildi!

Başka gezegenlerde yaşam olup olmadığı her dönem hem bilim insanlarının hem vatandaşların merak ettiği bir konu oldu. İnsanlığın merak ettiği bu sorunun cevabını bulmak için gezegenlerde araştırma yapılması amacıyla uzay araçları gönderiliyor ve gezegenlerden alınan veriler inceleniyor. NASA da, Mars'ı odak noktası haline getirerek bu sorunun cevabını arıyor. NASA’dan Başak Alper Ramaswamy, incelemelerin detaylarını tv100'e anlattı. İşte detaylar...

NASA’dan uzay sistemleri mühendisi Başak Alper Ramaswamy, Mars 2020'nin topladığı örnekleri dünya'ya getirmenin çok aşamalı ve çok meşakkatli olduğunu söyledi.

Başak Alper Ramaswamy şu ifadeleri kullandı: 

"İnsanlar eski çağlarda cami yapıyorlardı, Notre Dame yapıyorlardı. Bugün öyle şeyler yapmak yerine teknolojik başarımızın zirvesinde böyle çok hırslı uzay misyonlarını gerçekleştirerek zorluyoruz sınırları.bili

Mars'tan toprak getirmek aslında son 30 yıldır hayal edilen bir şeydi. Mars 2020'yi yolladık. Amaç biyolojik kalıntılar barındırabilecek örnekler toplayıp onları bir kapsüle koyup bir sonraki misyon için hazırlamaktı.Mars 2020'nin topladığı örnekleri dünyaya getirme misyonu çok aşamalı ve çok meşakkatli bir iş."

YAKLAŞIK 3 TON AĞIRLIĞINDA BİR PLATFORM, ROKET İLE BİRLİKTE MARS'A GÖNDERİLECEK

"O roketin içinde basketbol topu büyüklüğünde bir konteyner var. Mars 2020'nin toplayıp hazırladığı tüpler, bu basketbol topu büyüklüğündeki konteynerin içine yerleştirilecek robotik kol tarafından  Mars'ın yörüngesine yerleştirilecek. Başka bir uzay aracı bu basketbol topunu yakalayacak. Tekrar Dünya'ya ya da Ay'a doğru yollayacak."

 DÜNYA'YA GETİRİLECEK ÖRNEKLER İÇİN ÖZEL LABORATUVAR KURULACAK.

"Bu örnekleri çok izole edilmiş ortamlarda açmak, dünyanın havasıyla birleştirip onu bozmadan araştırmak çok önemli"