Nasrallah'ın öldürülmesi sonrası gözlerin çevrildiği ülkeden kritik karar

İsrail saldırısında öldürülen Hizbullah lideri Hasan Nasrallah için İran'dan önemli bir karar geldi. Devrim Muhafızları Komutanı Abbas Nilfuruşan'ın da hayatını kaybettiği saldırının ardından İran 5 günlük ulusal yas ilan etti. İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan, saldırı talimatının ABD'den verildiğini iddia etti.

Nasrallah'ın öldürülmesi sonrası gözlerin çevrildiği ülkeden kritik karar

İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ın İsrail saldırısı sonucu hayatını kaybetmesine ilişkin mesaj yayımladı.

"İSMİ UNUTULMAYACAK"

İsrail'in saldırısını “terör” eylemi olarak nitelendiren Pezeşkiyan, İsrail karşısında direnişin daha güçlü hale geleceğini belirterek, “Nasrallah'ın ismi unutulmayacak. O, yıllardır süren mücadelesinin ardından şehadete nail oldu. Siyonist rejimin ardı ardına direniş liderlerine yönelik saldırıları ve son olarak Hasan Nasrallah'ı hedef alması direnişi daha da güçlendirecektir" ifadelerini kullandı.

"TALİMATI ABD VERDİ"

İsrail saldırısına dair talimatın ABD tarafından verildiğini belirten Pezeşkiyan, "Uluslararası toplum, terör saldırısı emrinin New York'tan verildiğini unutmayacaktır. Siyonist rejime suç ortaklığı yapan ABD yönetimi kendisini bu suçtan aklayamayacak" dedi.

İRAN DEVRİM MUHAFIZLARI KOMUTANI DA HAYATINI KAYBETTİ

İran resmi haber ajansı İRNA, İsrail'in dün Beyrut'a yönelik gerçekleştirdiği saldırıda Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah ile beraber bulunan İran Devrim Muhafızları Ordusu Kudüs Gücü Operasyonlarından sorumlu komutan yardımcısı Abbas Nilfuruşan'ın hayatını kaybettiğini duyurdu.